My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ιδιώτες για Φ.Α. στο Πολύκαστρο

Η βορειοελλαδίτικη εταιρία Edil Hellas είναι η πρώτη ιδιωτική που δραστηριοποιείται στην αγορά φυσικού αερίου και που τώρα διεκδικεί να μεταφέρει συμπιεσμένο αέριο (CNG) στο Πολύκαστρο Κιλκίς και στη Δεσκάτη Γρεβενών, αναπτύσσοντας δίκτυα πόλης.

Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τα τεχνικά έργα φυσικού αερίου και τηλεπικοινωνιών, τη συλλογή και διαχείριση απορριμμάτων, καθώς και στα συστήματα βιολογικού καθαρισμού και ΧΥΤΑ.

Τώρα η εταιρεία υπέβαλλε στη ΡΑΕ αιτήσεις για χορήγηση αδειών διανομής αερίου σε τοπικό επίπεδο, γνωστοποιώντας ότι το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Δεσκάτη και το Πολύκαστρο αποτελείται από:

  1. Σταθμό συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG). Για την τροφοδότηση του δικτύου διανομής (4 bar), θα εγκατασταθεί σταθμός αποσυμπίεσης συμπιεσμένου φυσικού αερίου 1.800m3/h (CNG Station) στον οποίο το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα μεταφέρεται με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα, και
  2. Δίκτυο χαμηλής πίεσης 4 bar, το οποίο τροφοδοτείται με φυσικό αέριο από το σταθμό αποσυμπίεσης 200/4bar και διανέμει το αέριο σε οικιακούς, εμπορικούς και μικρούς βιομηχανικούς καταναλωτές.

Η Edil συνεργάζεται χρόνια με την ΕΠΑ ΘΕΣΣ στην κατασκευή κι επέκταση δικτύων της στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας.

Η απόπειρα της εταιρίας να διεκδικήσει άδειες διανομής για περιοχές που βρίσκονται απομακρυσμένες από κεντρικά δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου, δημιουργεί προφανώς νέα πεδία δράσης για μικρομεσαίες ιδιωτικές εταιρίες.

Σχολιάστε