My Twitter Feed

16 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα στα πράσινα και μας αρέσει! -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Μεγάλη μονάδα φωτοβολταϊκών -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά τα σχολεία και τη Τετάρτη -

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου, 2021

Είμαστε στο πλευρό των παραγωγών -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Στη Βουλή η δίωξη Αχ. Καλεμκερίδη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Κλειστά όλα τα σχολεία και την Τρίτη -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Τέρπυλλος και νομός σε κατάψυξη! -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

“Δίνουν τις λαϊκές σε επιχειρήσεις” -

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, 2021

Ιβάν: Πήρε την άδεια για TV

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι οριστικά ο τέταρτος οριστικός υπερθεματιστής για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς χθες Παρασκευή κατέβαλε τη πρώτη δόση ύψους 20,5 εκατ. ευρώ για την κατοχύρωση της άδειας. 

savvidisΟ ομογενής επιχειρηματίας, ο οποίος ήταν ο πρώτος επιλαχών στη σειρά για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας μετά την απόσυρση του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, ανακηρύχθηκε οριστικός υπερθεματιστής καθώς ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του πόθεν έσχες του.

Στην επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναφέρονται τα εξής:

“Σήμερα Παρασκευή 30-9-2016 εκδόθηκε και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με αρ. πρωτ. 267/30-9-2016 με την οποία εγκρίνεται το υπ’ αρ. 28/30.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και ανακηρύσσεται οριστικός υπερθεματιστής για μία (1) από τις τέσσερις (4) δημοπρατηθείσες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η εταιρεία «Dimera Media Investments Limited» έναντι τιμήματος 61.500.000 ευρώ (εξήντα ενός εκατομμυρίου πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ.”

Από την πλευρά του επιχειρηματία έγινε γνωστό ότι κατατέθηκε η πρώτη δόση ύψους 20,5 εκατ. ευρώ, για την κατοχύρωση της άδειας.Έτσι, οι τέσσερις υπερθεματιστές της δημοπρασίας, κατέθεσαν 85 εκατ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους (πρώτη δόση). Επίσης, το δημόσιο έβαλε στα ταμεία του άλλα 3 εκατ. ευρώ από την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής του Ι. Καλογρίτσα, που αποχώρησε νωρίτερα από τη διαδικασία.

Ο Ν. Παππάς

Σε δηλώσεις του για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς , τόνισε μεταξύ άλλων:

“Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουμε εισπράξει επιπλέον 51 εκατ. ευρώ από τα τέλη χρήσης συχνοτήτων και το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, που παγίως ”ξεχνούσαν” οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Συνολικά, μαζί με τις επόμενες δόσεις, 309 εκατ. ευρώ είναι ήδη κατοχυρωμένα υπέρ του ελληνικού λαού από την αξιοποίηση ενός δημόσιου αγαθού, το οποίο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επέμεναν επί δεκαετίες να χαρίζουν στους καναλάρχες.

Ήδη, τα χρήματα αυτά επιτρέπουν σε δεκαπέντε χιλιάδες περισσότερα παιδιά να πάνε φέτος στους παιδικούς σταθμούς.

Ήδη, αρχίζει η διαδικασία για τη στήριξη των νοσοκομείων με επιπλέον 4.000 νοσηλευτές.

Ήδη, προχωρά η εκπόνηση του προγράμματος στήριξης νέων διδακτόρων.

Οι πολίτες γνωρίζουν πλέον, πως κάποια δελτία ειδήσεων δεν είναι δελτία για την ενημέρωση. Είναι δελτία υπεράσπισης ειδικών συμφερόντων των ιδιοκτητών των καναλιών.

Η λάσπη όμως γυρίζει πίσω στους εκτοξευτές της.”

Σχολιάστε