My Twitter Feed

3 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Θρίλερ με το “Ελ. Βενιζέλος”

“Έπιασε” στον Πειραιά, μετά από διαμαρτυρίες ΠΓΔΜ κι Ευρωπαίων – Σε τρένα επιβιβάζονται οι πρόσφυγες για να φτάσουν μέχρι την Ειδομένη.

prosfygesΤελικά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τους περίπου 2.500 πρόσφυγες από τη Συρία δεν έφτασε στη Θεσσαλονίκη αλλά “έδεσε” στο λιμάνι του Πειραιά, από νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Εκεί ξεκίνησε πριν λίγο η διαδικασία αποβίβασης των προσφύγων.

Η κατάληξη του πλοίου στον Πειραιά μετατράπηκε σε θρίλερ, καθώς ενώ επρόκειτο να καταπλεύσει στη Θεσσαλονίκη και είχε προγραμματιστεί να περιμένουν τους πρόσφυγες λεωφορεία, τα οποία θα τους μετέφεραν στο Κιλκίς, κοντά στα σύνορα με τα Σκόπια, το γεγονός αυτό φέρεται να προκάλεσε έντονες διπλωματικές αντιδράσεις τόσο από την κυβέρνηση της πΓΔΜ όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα η ηγεσία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής να αναγκαστεί να αλλάξει την απόφασή της και το “Ελευθέριος Βενιζέλος” να αλλάξει ρότα για τον Πειραιά.

Οι πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία του ΟΛΠ που τους μεταφέρουν στον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου ενώ η συνέχεια της διαδρομής τους παραμένει άγνωστη.

Όπως είπαν ορισμένοι εξ αυτών με τους οποίους συνομίλησε το newsbeast.gr, έδωσαν από 1000 έως 2000 δολάρια για να περάσουν στην Ελλάδα και ο στόχος τους είναι να φύγουν αμέσως για Θεσσαλονίκη και από’ κει εκτός Ελλάδος και κυρίως σε βόρειες χώρες.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχολιάστε