My Twitter Feed

15 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Στα 37,7 εκατ. ο προϋπολογισμός -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Το Φεστιβάλ Κόμικς στο Κιλκίς -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Άμεσα μέτρα για τις γυναικοκτονίες -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Αδελφοποίηση με 6 δήμους Ιταλίας -

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, 2021

Στη κορυφή μαζί με τη Λάρισα! -

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου, 2021

Εμπορικός: Λουκέτο στα μαγαζιά -

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

“Μην ευτελίζετε τα νοσοκομεία” -

Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, 2021

Ανεβαίνουν οι «σκληροί» δείκτες -

Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου, 2021

Θεσμική εκτροπή κατά Πολάκη

Του Παύλου Τονικίδη.


Για μια ακόμη φορά επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας οι νόμοι και το Σύνταγμα της χώρας έγιναν κουρελόχαρτο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, που τόσο έχει ενοχλήσει το κατεστημένο με τις αποκαλύψεις του αλλά και με την ασυμβίβαστη και μαχητική του πολιτική παρουσία εντός κι εκτός κοινοβουλίου, έγινε για μια ακόμη φορά στόχος του συστήματος.

Μόνο που τώρα μπήκε στο παιχνίδι και η ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία εκ παραδρομής, δηλαδή «κατά λάθος» κίνησε την ποινική διαδικασία εναντίον του Παύλου Πολάκη κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και Συνταγματικής νομιμότητας.

Ενώ οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές της χώρας γνωρίζουν ότι για να διενεργηθεί κάθε είδους ανακριτική πράξη και να ασκηθεί δίωξη εναντίον μέλους του ελληνικού κοινοβουλίου, απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 62 του Συντάγματος η άδεια της Βουλής, κάλεσαν τον κ. Πολάκη σε ανωμοτί κατάθεση για μήνυση του Μένιου Φουρθιώτη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Ο γνωστός Μένιος Φουρθιώτης ο οποίος μόλις αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους για σύσταση συμμορίας, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε οπλοκατοχή, πρόκληση έκρηξης αλλά και ψευδή καταγγελία, μήνυσε τον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμηση για όσα είχε γράψει στο διαδίκτυο, τα οποία όμως εντέλει αποδείχθηκαν αληθή!

Άραγε αν ήταν άλλος πολίτης όχι τόσο γνωστός όσο ο κ. Πολάκης, θα γινόταν τέτοιο θέμα; Ή μήπως μια ακόμη απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης θα έπεφτε στα μαλακά;

Άραγε πόσο γερά τους κρατάει ο Μένιος Φουρθιώτης ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει στις φυλακές με εγγύηση μόλις 30.000 ευρώ και παράλληλα να εξαπολύει κατηγορίες εναντίον εκλεγμένων μελών του κοινοβουλίου που οδηγούν σε ανάκριση, τις οποίες όμως η δικαιοσύνη αμελλητί θα έπρεπε να διαβιβάσει στην Βουλή;

Έτσι όμως ευτελίζονται οι θεσμοί και πλήττεται άνευ προηγουμένου το κύρος της Δικαιοσύνης. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, η χειραγώγηση της δικαιοσύνης κατάφερε και προσπέρασε ακόμη και τις πύλες του Ναού της Δημοκρατίας, του ελληνικού κοινοβουλίου.

Σχολιάστε