My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Θα μας φάνε τα λεφτά…

Pappas Tasos1-001…οι ψυχίατροι.

Του Τάσου Παππά.


Θα μας τρελάνουν τα έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μέχρι πριν από λίγες μέρες όλα πήγαιναν στραβά στις διαπραγματεύσεις. Η ελληνική πλευρά κωλυσιεργούσε, αρνιόταν να καταθέσει λίστα συγκεκριμένων και κοστολογημένων μέτρων, δεν επέτρεπε στα τεχνικά κλιμάκια να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας, ο αρμόδιος υπουργός Γ. Βαρουφάκης φερόταν στους συναδέλφους του απρεπώς, αφού, αντί να συζητά μαζί τους επί της ουσίας, τους έκανε προκλητικές διαλέξεις για την οικονομία, και γενικώς δεν κουνιόταν φύλλο.

Ο βομβαρδισμός της διεθνούς κοινής γνώμης και μέσω των εγχώριων διαύλων και της ελληνικής ήταν καθημερινός και ανελέητος. Οι πιέσεις, άλλοτε ευγενικές, άλλοτε αγενείς, για να περιοριστεί ο ρόλος του Βαρουφάκη με την υπόσχεση ότι αν συμβεί αυτό τα πράγματα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, έδιναν και έπαιρναν. Ο Αλ. Τσίπρας έκανε μισή κίνηση για να ηρεμήσει τους έξαλλους εταίρους και τοποθέτησε σε περίοπτη θέση τον Ευκλ. Τσακαλώτο και -ω του θαύματος- οι πληροφορίες από το εξωτερικό πήραν διαφορετικό χρώμα.

Εφτασαν στο σημείο, αναλυτές που είχαν προαναγγείλει με ακρίβεια λεπτού το Grexit, τη χρεοκοπία εντός του ευρώ και άλλα συναφή, εξόχως τρομακτικά, να κάνουν λόγο για σοβαρές προτάσεις από την πλευρά της κυβέρνησης (πότε άραγε ετοιμάστηκαν;), για θετικό κλίμα ανάμεσα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους και οι πιο τολμηροί προέβλεπαν συμφωνία εντός λίγων ημερών γιατί παραμερίστηκαν (ως διά μαγείας) όλα τα εμπόδια. Τόσο χαμηλά ήταν προφανώς. Ακόμη και οι ξινοί Ντάισελμπλουμ και Βίζερ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να εκταμιευτεί μέρος της δόσης. Τσιμπιόμασταν για να δούμε αν ήμασταν ξύπνιοι.

Το θαύμα όμως, όπως άλλωστε όλα τα θαύματα, κράτησε μόνο τρεις μέρες. Οι δηλώσεις Τσακαλώτου ότι «κάναμε λάθος που δεν ζητήσαμε γραπτή δέσμευση από τους εταίρους για παροχή ρευστότητας, οι κόκκινες γραμμές υπάρχουν κι αν αμφισβητηθούν, τον λόγο πρέπει να έχουν οι πολίτες» προκάλεσαν δυσάρεστη έκπληξη στους δανειστές που είχαν πιστέψει ότι το πρόβλημα ήταν ο Βαρουφάκης και πως με τον Τσακαλώτο θα είχαν πολύ πιο εύκολη δουλειά. Πόνταραν, βλέπετε, στην αστική καταγωγή του και στο βρετανικό φλέγμα του, λόγω της πολύχρονης παραμονής του στο μεγάλο νησί.

Σε χρόνο-ρεκόρ τα έγκυρα ΜΜΕ γύρισαν τούμπα. Ξανά-μανά το γνωστό συναξάρι: οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης πόρρω απέχουν από το να χαρακτηριστούν πλήρεις και επεξεργασμένες, δεν υπάρχει πρόοδος, θα απαιτηθεί πολύς χρόνος, μην περιμένετε συμφωνία μέχρι τις 11 Μαΐου.

Η μαυρίλα στις οθόνες μας επέστρεψε (πριν προλάβουμε να χαρούμε το κλίμα ευφορίας), η αγωνία χτύπησε κόκκινο, οι εγχώριοι οπαδοί του ρεαλισμού σκαρφάλωσαν πάλι στα κεραμίδια, απ’ όπου είχαν κατεβεί για να ξαποστάσουν, οι πρόθυμες εφεδρείες του συστήματος επανέφεραν τα σενάρια για οικουμενική κυβέρνηση και οι ψυχίατροι, που φοβήθηκαν ότι θα μείνουν στα αζήτητα, αφού η συμφωνία ήταν προ των πυλών, αναθάρρησαν. Συμπέρασμα: Η σοβαρότητα όλων δοκιμάζεται, όπως και η αξιοπιστία κάποιων μέσων ενημέρωσης.

Ανάγωγα

Ερευνα κάνει το ΔΝΤ, σύμφωνα με τη «Real News», για να εντοπιστούν οι αιτίες που οδήγησαν στην αποτυχία του ελληνικού προγράμματος την περίοδο 2010-2012. Η έρευνα διεξάγεται κατόπιν εντολής της Κριστίν Λαγκάρντ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2015. Παιδιά, βιαστείτε γιατί μας προλαβαίνετε – δεν μας προλαβαίνετε. Αλλωστε, ξέρετε πολύ καλά τι έφταιξε. Δικοί σας άνθρωποι έχουν μιλήσει για τον πολλαπλασιαστή που ήταν λάθος και για τις άλλες… ομορφιές (χοντρομαλακίες είναι η σωστή λέξη) που κάνατε στην Ελλάδα. Μια παράκληση όμως: μη ζητήσετε συγγνώμη και μην αλλάξετε γραμμή. Συνεχίστε ακάθεκτοι. Οργανισμοί του μεγέθους σας δεν ταπεινώνονται.

Σχολιάστε