My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Στο “σκαμνί” η εφοριακός;

Να δικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εφοριακός, η οποία κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 315.000 ευρώ από τα ταμεία της ΔΟΥ Κιλκίς, εισηγείται εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

xrimata-001Ωστόσο, για την παραπομπή της ή όχι σε δίκη θα αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με την εφοριακό να  αρνείται την υπεξαίρεση, αποδίδοντας την εμπλοκή της στην υπόθεση σε σκευωρία και συμπαιγνία των συναδέλφων της.

Η εφοριακός αντιμετωπίζει τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της πλαστογραφίας, που -σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση- τελέστηκαν το διάστημα 2011-13, όταν κατείχε τη θέση της προϊσταμένης εσόδων της ΔΟΥ Κιλκίς.

Κατά την πρόταση της αντεισαγγελέως Εφετών, Μαρίας Τιντικάκη, η υπόθεση συνδέεται με διπλότυπα είσπραξης τύπου Α’, τα οποία φέρεται να πλαστογραφούσε εν αγνοία υφισταμένων της, παραπλανώντας τους φορολογούμενους, που κατέβαλαν ως όφειλαν τα χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, καθώς οι φορολογούμενοι έπαιρναν στα χέρια τους το σχετικό νόμιμο παραστατικό, η κατηγορούμενη παρακρατούσε τα χρηματικά ποσά και προέβαινε αυθαίρετα σε «κλάδεμα» των ανεπικύρωτων διπλοτύπων στη διαδικασία του κλεισίματος του συστήματος ΤΑΞΙΣΝΕΤ ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η έλλειψη των σχετικών χρηματικών ποσών.

Σχολιάστε