My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Θέλουν πρόσφυγες στα σπίτια τους

prosfyges-hotspotΜεγάλη προθυμία να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους πρόσφυγες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς και οικογένειες με πολλά παιδιά, εκδηλώνουν κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Κιλκίς, αλλά και της Θεσσαλονίκης.

«Το Συντονιστικό Όργανο που δημιουργήθηκε στο Κιλκίς για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας (ΚΠΦ) Χέρσου έχει δεχτεί μέχρι στιγμής, δεκαπέντε με είκοσι τέτοια αιτήματα, τα περισσότερα από την ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και λίγα από τη Θεσσαλονίκη», αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κιλκίς, Ελένη Αναστασιάδου.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΠΦ Χέρσου, η κ. Αναστασιάδου σημειώνει ότι βρίσκονται εκεί τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι παιδιά.

lena-anastasiadou-002“Η κατάσταση δεν είναι ανθρώπινη, οι υποδομές δεν επαρκούν. Είμαστε σε αναμονή συνεννόησης με μη κυβερνητικές οργανώσεις που θα έρθουν για να δημιουργήσουν ορισμένες υποδομές. Ο στρατός είναι εκείνος που έχει πάρει πάνω του την κατάσταση. Οι σκηνές δεν επαρκούν, πολλές δεν είναι κατάλληλες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Οι εθελοντές από την περιοχή προσπαθούν να κάνουν τα πάντα, δίνουν τον εαυτό τους αλλά είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν. Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο του Κιλκίς φιλοξενεί ασθενείς από την Ειδομένη και τη Νέα Καβάλα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο, σε ένα νοσοκομείο που ούτως ή άλλως είχε σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και είδη πρώτης ανάγκης. Δεν υπάρχει οργάνωση. Δεν έχει γίνει τίποτε στο νομό Κιλκίς», επισημαίνει χαρακτηριστικά η κ. Αναστασιάδου και προσθέτει ότι «είναι ανάγκη να υπάρχει ισομερής κατανομή των ανθρώπων αυτών και σε άλλους χώρους φιλοξενίας και σε άλλους δήμους».

 

Σχολιάστε