My Twitter Feed

7 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

“Θέλουν νέα χαράτσια γι`αγρότες”

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν έτοιμη να φορολογήσει τις κοινοτικές ενισχύσεις και τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ αλλά δεν πρόλαβε λόγω της προκήρυξης των εκλογών.

parastatidisΑυτό τονίζει ο Θόδωρος Παραστατίδης επικαλούμενος δημοσίευμα της ιστοσελίδας agronews, υπογραμμίζοντας ότι “η Κυβέρνηση επιφυλάσσει ακόμη έναν φορολογικό μποναμά στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας”, αφού – όπως προκύπτει απ` το δημοσίευμα – δεν προβλέπεται εξαίρεση για τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι αγρότες, σε σχέση με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει σε ανακοίνωσή του και τα εξής:

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά, αναφορικά με κρυφές ατζέντες άλλων πολιτικών χώρων, αποδεικνύεται περίτρανα ότι εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.

Όλα αυτά, έχω την υποχρέωση να τα κάνω γνωστά στους αγρότες του ν. Κιλκίς ώστε να αντιληφθούν αν πράγματι υπάρχει ή όχι ενδιαφέρον για αυτούς από τη σημερινή συγκυβέρνηση.”

Το δημοσίευμα

Ξεχειλίζει το ποτήρι η φορολόγηση των επιδοτήσεων

Νέα «χιονοθύελλα» φέρνει στον αγροτικό κόσµο η συνειδητοποίηση της διαδικασίας φορολόγησης των κοινοτικών επιδοτήσεων (άµεσες ενισχύσεις, εξισωτικές αποζημιώσεις, ποιοτικά πριµ κ.α.) σαν αποτέλεσµα της υποχρέωσης των επαγγελματιών του χώρου να τηρούν λογιστικά βιβλία. Οι τελευταίες διευκρινήσεις από πλευράς φοροτεχνικών κυρίως, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τηρούν σιγήν ιχθύος, έρχονται να επιβεβαιώσουν το «κακό σενάριο», δηλαδή αυτό που θέλει τις κοινοτικές ενισχύσεις, όπως και τις αποζηµιώσεις του ΕΛΓΑ, να προστίθενται στο φορολογητέο εισόδημα και να φορολογούνται κανονικά µε το συντελεστή 13% που έχει θεσπιστεί για τους αγρότες. Εξαίρεση θα αποτελέσουν πιθανότατα οι ενισχύσεις για επενδυτικά προγράµµατα, οι οποίες καταγράφονται στις δαπάνες.

Πρώτη φορά στην Agrenda της 30-31 Αυγούστου 2014, σε ειδικό τετρασέλιδο. λέγαµε για τα «Εκκρεµή ζητήµατα και τις συνέπειες της «φορολογικής οµίχλης»» και ενώ πέρασαν δύο µήνες από τότε, η οµίχλη συνεχίζεται, όπως και η αποσπασµατική αντιµετώπιση των φορολογικών θεµάτων των αγροτών εκ µέρους της Φορολογικής ∆ιοίκησης.

Τότε είχαµε επισηµαίνει και το πρόβληµα της φορολόγησης µε 26%, αντί 13%, του επιπλέον ποσού σε περίπτωση που το δηλωθέν εισόδηµα είναι µικρότερο από τα τεκµήρια, το οποίο και διορθώνεται µε σχετική τροποποίηση σε υπό ψήφιση Νοµοσχέδιο.

Καθώς λοιπόν η φορολογική χρονιά τελειώνει, µεγαλώνει και η αγωνία των αγροτών, αλλά και των λογιστών τους, για το τι θα γίνει. Ένα από τα «φλέγοντα θέµατα», είναι και ο τρόπος φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων και αποζηµιώσεων, λόγω του µεγάλου ύψους αυτών σε αρκετές περιπτώσεις. 

Σχολιάστε