My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Θέλετε εμφύλιο; Δεν θα πάρουμε

Του Θανάση Καρτερού.


Πέμπτη φάλαγγα είναι βαριά κουβέντα. Έπεσε όμως κι αυτή στο τραπέζι του εθνικιστικού τζόγου. Μαζί με πολλά και πολύ εμπρηστικά. Με φυσικούς αυτουργούς βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. Και ηθικό αυτουργό τον Μητσοτάκη.

Διότι, για όποιον δεν το κατάλαβε, ο πρωθυπουργός είναι ο υποκινητής, ο πρωθιερέας, ο υποβολέας του κάθε Μπογδάνου, Μαρκόπουλου ή Πέτσα.

Αυτός είναι πίσω από τη συμπερίληψη του ΣΥΡΙΖΑ στην ασύμμετρη απειλή, αυτός έβαλε στην πλάτη μας τον ίδιο στόχο που οι πολιτικοί του πρόγονοι είχαν βάλει για χρόνια στην πλάτη της Αριστεράς. Με τραγικά αποτελέσματα για πλήθος αθώων. Αλλά και για τη δημοκρατία και τη χώρα.

Τα λέει όμως. Τα λένε. Δημιουργούν κλίμα διχασμού για λόγους πολύ σκοτεινούς για να αναρτηθούν στη «Διαύγεια». Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε. Θα ανταποδώσουμε τα ίσα, θα μπούμε στο παιγνίδι που στήνουν, θα απαντήσουμε με όρους δεξιάς προδοσίας -κι έχουμε πολλά ράμματα για τη γούνα τους- στις κατηγορίες για αριστερή προδοσία;

Θα κάνουμε την κατάφωρη αδικία και την αυτόφωρη συκοφαντία θυμό; Και τον θυμό επικοινωνία και πολιτική γραμμή; Θα δώσουμε δηλαδή στον δήθεν μεταμοντέρνο αλλά πανάρχαιο εμφύλιο που θέλουν τη φυλή που του λείπει; Τη δικιά μας; Ή θα πάμε στην επίσης πανάρχαια γραμμή της Αριστεράς; Πρώτα η δημοκρατία;

Λογική κι ευαισθησία -αυτή είναι η ανάγκη των καιρών. Λογική, που πάει να πει ψυχραιμία, επιχειρήματα, δημοκρατική αντίσταση σε κάθε είδους ακρότητες. Και ευαισθησία, που πάει να πει πάνω από διχαστικές κραυγές ο άνθρωπος, η υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων του. Μια μάχη, με δυο λόγια, κατά της μισαλλοδοξίας και της εμφυλιοπολεμικής ρητορείας.

Που δεν αφορά μόνο την Αριστερά, αλλά καθέναν που εννοεί ότι με το κουταλάκι του διχασμού κοινωνούνται επικίνδυνοι ιοί. Το σύνολο των λογικών ανθρώπων που απεχθάνονται την ακροδεξιά βαρβαρότητα. Και που, όσο συντηρητικοί κι αν είναι, αρρωσταίνουν με τη μυρωδιά ανθρώπινου κρέατος.

Θέλετε εμφύλιο; Κάντε τον μόνοι σας.

Εμείς θα εξηγούμε στον δημοκρατικό κόσμο γιατί πρέπει να πει όχι στον διχασμό. Τα δικά του δικαιώματα, τη δική του λογική, τη δική του ευαισθησία θέλετε να παραδώσετε στα σύγχρονα τάγματα αλητείας. Ε, δεν πρόκειται.

Άρθρο στην ΑΥΓΗ

Σχολιάστε