My Twitter Feed

26 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Αναφορά Φραγγίδη για Εσπερινό -

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας – ΗΠΑ -

Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Συλημένο ταφικό μνημείο σε Μεσιά -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

“Επικίνδυνο τα άνοιγμα σχολείων” -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Τρία κρούσματα, 1008 εμβολιασμοί -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Φραγγίδης: Απαλλαγή από διόδια -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Νέα κρούσματα: Λίγα αλλά …πολλά! -

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κινητοποιήσεις για τα διόδια -

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Η “ύαινα του Κιλκις” στο Σπηλαιο

Ένα νέο, ιστορικής αξίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος απόκτημα, προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο εσωτερικό του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Κιλκίς. Πρόκειται για μιά αναπαράσταση της στικτής ύαινας των σπηλαίων – Crocuta crocuta spelaea – σε μια στιγμή της ζωής της που κουβαλάει τροφή για τα μικρά της.

Σημειώνεται επίσης ότι, αντίστοιχη ύαινα θα κοσμεί, ως ένα από τα βασικά εκθέματα. την Παλαιοντολογική Έκθεση που ολοκλήρωνεται τις επόμενες ημέρες στο δημοτικό κτίριο του Λόφου. Το εν λόγω έργο δρομολογείται με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής Κιλκίς και της ομάδας της αναπληρώτριας Καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Ευαγγελίας Τσουκαλά.Το μεγάλου μεγέθους ομοίωμα έχει τοποθετηθεί στο… φυσικό του περιβάλλον, στην παλιά φυσική είσοδο του Σπηλαίου και συγκεκριμένα στη μεγάλη αίθουσα, με στόχο να προκαλεί δέος και να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του.

Ειδικότερα, την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνονται οι οικοδομικές εργασίες και η διαμόρφωση του χώρου, την επίβλεψη των οποίων είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει και η μεταφορά των επίπλων, καθώς και η τοποθέτηση των εκθεμάτων από τους υπεύθυνους επιστήμονες.

Την κατασκευή και των δύο ομοιωμάτων της στικτής ύαινας του σπηλαίου φιλοτέχνησε ο κ. Βασίλης Μιχαηλίδης (Πάρκο Δεινοσαύρων-Σπήλαιο-Μουσείο Μαμούθ, Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης), ο οποίος ευγενικά τις παραχώρησε στο Δήμο Κιλκίς.

Τα ομοιώματα αναμένεται να εμπλουτίσουν αλλά και να ενδυναμώσουν την τουριστική διαδρομή του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου Κιλκίς, που ως γνωστόν αποτελούσε και το μοναδικό άντρο υαινών στην Ελλάδα πριν χιλιάδες χρόνια.

 

Σχολιάστε