My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η χρηστή διακυβέρνηση των κολλητών

Του Τάσου Παππά.


Οι Ελληνες από τις 8 Ιουλίου του 2019 μπορούν ξανά να ονειρεύονται, όπως μας είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Η χώρα μετά τη μακρόσυρτη αριστερή παρένθεση ξαναμπήκε από τις 8 Ιουλίου του 2019 «στον δρόμο της χρηστής διακυβέρνησης», όπως δήλωσε πομπωδώς στο συνέδριο της Ν.Δ. ο επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αμφιβάλλετε; Κακώς. Κάκιστα.

Είναι προφανές ότι είστε ιδεοληπτικός. Μην το αφήσετε να εξελιχθεί, να το κοιτάξετε, γιατί μπορεί να σας βγάλει αυτοκτονικές τάσεις. Η κυβέρνηση προσφέρει με τις επιλογές της άφθονες αποδείξεις που επιβεβαιώνουν τις παραπάνω σεμνές και ταπεινές εκτιμήσεις:

  • Τοποθετείς στις διοικήσεις των νοσοκομείων τη σάρα, τη μάρα και το κακό κομματικό συναπάντημα, σε ξεφωνίζουν ακόμη και τα δικά σου μέσα ενημέρωσης, ζητούν να επανορθώσεις γιατί εκτίθεσαι και εσύ, ως πρύτανης της αριστείας, και εκθέτεις και αυτά που σε στηρίζουν… ανιδιοτελώς με νύχια και με δόντια, αλλά εσύ σφυρίζεις αδιάφορα. Το μόνο που βρίσκεις να πεις είναι ότι έγιναν μερικές αστοχίες και συνεχίζεις ακάθεκτος σαν να μη συνέβη κάτι σοβαρό. Πρώτη ξεφτίλα.
  • Ενας υφυπουργός σου συλλαμβάνεται ψευδόμενος. Δηλώνει στο βιογραφικό του ότι διαθέτει επιστημονικό εφόδιο, το οποίο όμως δεν διαθέτει, όπως βεβαιώνει το γνωστό αμερικανικό Πανεπιστήμιο Κολου(ά)μπια.

Ουπς, λάθος παραδέχεται ο ίδιος, δεν κατάλαβα τι έκανα, μπερδεύτηκα, άλλο εννοούσα, άλλο έγραψα, δεν θα το ξανακάνω. Η αντιπολίτευση ζητάει την απομάκρυνσή του, αλλά εσύ πέρα βρέχει. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον καλύπτει πλήρως, δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς γιατί τον χρειάζεται το κόμμα προκειμένου να επηρεάσει τους ομογενείς στις ΗΠΑ που θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές. Η ζωή συνεχίζεται σαν να μη συνέβη κάτι σοβαρό. Δεύτερη ξεφτίλα.

  • Διορίζεις επικεφαλής στις μυστικές υπηρεσίες πρόσωπο που δεν έχει τα προσόντα που προβλέπει ο νόμος. Γίνεται χαμός. Το πόστο είναι νευραλγικό και πρέπει να κρατάς τα προσχήματα για να μη δημιουργηθούν υποψίες για εσκεμμένη παραβίαση της θεσμικής κανονικότητας για την οποία κόβεις φλέβες.

Εχεις υποσχεθεί ότι θα την επαναφέρεις, έχεις καταγγείλει τους προηγούμενους για πραξικοπηματικές πρακτικές και έχεις υπογράψει συμβόλαιο αλήθειας με τον λαό. Θυμώνεις και το δείχνεις όταν σε εγκαλεί για ασυνέπεια η αντιπολίτευση και δεσμεύεσαι ότι δεν θα αλλάξεις τον νόμο για να βολευτεί ο εκλεκτός σου. Σε λίγες μέρες τον αλλάζεις. Η ζωή συνεχίζεται σαν να μη συνέβη κάτι σοβαρό. Τρίτη ξεφτίλα.

  • Σύμβουλός σου ζητάει την απόλυση δημοσιογράφου επειδή έγραψε κάτι που δεν του άρεσε. Το περνάς στο ντούκου. Η ζωή (συγγνώμη, η παρτίδα) συνεχίζεται σαν να μη συνέβη κάτι σοβαρό. Τέταρτη ξεφτίλα.
  • Δημοσιογράφοι δοκίμασαν την τύχη τους στις εκλογές με τα ψηφοδέλτιά σου, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να τους παρηγορήσεις. Παίρνουν εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση και η ζωή συνεχίζεται σαν να μη συνέβη κάτι σοβαρό. Πέμπτη ξεφτίλα.

Πρόκειται όμως για ασήμαντες λεπτομέρειες. Μη δίνετε βάρος, μην εξεγείρεστε, μη μεμψιμοιρείτε, μην απογοητεύεστε. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι οι Ελληνες μπορούμε να ονειρευόμαστε ξανά και ότι η χώρα μας έχει ξαναμπεί στον δρόμο της χρηστής διακυβέρνησης.

Ανάγωγα

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην προκαταρκτική για τον Παπαγγελόπουλο κάνουν τέτοιες ερωτήσεις στους μάρτυρες για να πάρουν τις απαντήσεις που θα ενισχύουν τη θεωρία τους περί σκευωρίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τέτοιες ερωτήσεις για να πάρουν τις απαντήσεις που θα επιβεβαιώνουν την εκτίμησή τους ότι πρόκειται για μέγα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται και πολιτικοί. Υποτίθεται ότι και οι μεν και οι δε οφείλουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητοι εισαγγελείς. Μπορούν όμως να αφήνουν έξω από την αίθουσα την κομματική ιδιότητά τους; Δεν μπορούν. Δεν γίνεται.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε