My Twitter Feed

14 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Η φιλοξενία προσφύγων σε οικίες

Ο Δήμος Κιλκίς δεν πρόκειται να εμπλακεί στο πρόγραμμα προσφυγικής φιλοξενίας σε οικίες, ούτε και να συμμετάσχει στην οικονομική του διαχείριση, εάν δεν υπάρξει προηγουμένως νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου που να ορίζει με σαφήνεια τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των δήμων.

Αυτό ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Δ. Σισμανίδης στον υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μπαλάφα, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κιλκίς την Παρασκευή 1 Ιουλίου, με συμμετοχή και του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, του βουλευτή Θόδωρου Παραστατίδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Παύλου Τονικίδη και τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η προσφυγική πολιτική επικεντρώνεται πλέον στην αυτόνομη διαβίωση προσφυγικών οικογενειών σε ενοικιαζόμενες κατοικίες με τη συνδρομή της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.  και για το λόγο αυτό έχει εγκαταλειφθεί η πρακτική των προσφυγικών δομών.

Διαβεβαίωσε δε τους συμμετέχοντες στη συζήτηση ότι το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας Χέρσου έχει κλείσει οριστικά και ότι δε θα λειτουργήσει η σχεδιασθείσα προσφυγική δομή στο Χωρύγι.

Από την πλευρά του ο κ. Τονικίδης τόνισε ότι οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας, που σήκωσαν ένα μεγάλο βάρος του προσφυγικού τα προηγούμενα δύο χρόνια, θα έπρεπε να λάβουν αντισταθμιστικά οφέλη από την Πολιτεία.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν και ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως η διαχείριση κοινόχρηστων εκτάσεων και βοσκοτόπων, η πληρωμή των βιοκαλλιεργητών και η ευνοϊκή ρύθμιση του υπ. Εσωτερικών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως προς τις άδειες μουσικών οργάνων.

 

Σχολιάστε