My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Η Υπόσχεση της Αυγής” στο Θερινό

Οι προβολές στον δημοτικό θερινό κινηματογράφο “Δημήτρης Ζωηρός” συνεχίζονται την Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ με τη ταινία “Η Υπόσχεση της Αυγής” του Ερίκ Μπαρμπιέ.

Η ταινία αναφέρεται στη μυθιστορηματική ζωή του συγγραφέα Ρομέν Γκαρί, ενός από τους σημαντικότερους Γάλλους συγγραφείς, ο οποίος κέρδισε δυο φορές το λογοτεχνικό βραβείο Goncourt, από τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην μεσοπολεμική Πολωνία μέχρι την εφηβεία του στη Γαλλία και τα κατορθώματα του ως πιλότος πολεμικής αεροπορίας στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κάτω υπό την επιρροή της ισχυρής προσωπικότητας της μητέρας.

Το φιλμ διατρέχει χώρες, χρονικές περιόδους, μόδες, ιστορικά γεγονότα, και ήθη δίνοντας ποιητική σημασία στη κάθε λεπτομέρεια. Η μεγαλοπρεπής φωτογραφία του Χλιν Σπέκαρτ, και η εντυπωσιακά κεντημένη καλλιτεχνική διεύθυνση του Πιέρ Ρενσόν συμβάλλουν πολύ σε αυτό.

Πίσω και πάνω, βέβαια, από την απλή παράθεση γεγονότων, εκείνο που διαποτίζει κάθε καρέ της ταινίας –όπως και στο βιβλίο– είναι η καταλυτική σχέση του Ρόμαν με την μητέρα του, Νίνα. Μια δυναμική, ακάματη και αγαπησιάρικα καταπιεστική Εβραία μάνα, που μεγάλωσε μόνη της τον γιόκα της (ο πατέρας τους παράτησε το 1925) και που νυχθημερόν του πιπίλαγε το μυαλό πως μπορεί και πρέπει να γίνει μέγας συγγραφέας, διπλωμάτης, ξακουστός… Η Γκενζμπούρ, σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της, υποδύεται την Νίνα σε όλες τις ηλικίες, έχοντας στο πλευρό της τον πιτσιρίκο Πάβελ Πουχάλσκι, τον έφηβο Νέμο Σίφμαν, και, τέλος, τον Νινέ που επίσης είναι πολύ καλός ως ενήλικος Γκαρί.

  • Σκηνοθεσία: Ερίκ Μπαρμπιέ
  • Σενάριο: Ερίκ Μπαρμπιέ, Μαρί Εϊνάρ
  • Πρωταγωνιστούν: Πιερ Νινέ, Σαρλότ Γκενσμπούργκ, Ντιντιέ Μπουρντόν, Κάθριν ΜακΚόρμακ
  • Διάρκεια: 131 λεπτά
  • Βραβείο κριτικής επιτροπής Atlanta Film Festival 2019
Σχολιάστε