My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανδημία: Η τραγωδία του Κιλκίς! -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Αιτήματα γονέων του Π. Αγιονερίου -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

ΕΒΕ: Να αποφύγουμε νέα λουκέτα -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Πρόσληψη έξι 8μηνιτών στη ΠΕ -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ρεύμα: Πως θα γίνει υπογειοποίηση -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Νέα σημεία για δωρεάν τεστ covid -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

ΓΝΚ: Ο κατά διοικητή απολογισμός -

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Ν. Κιλκίς: 364 θάνατοι μέχρι τώρα! -

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Πανδημία: Η τραγωδία του Κιλκίς!

Ο νομός Κιλκίς είναι ο δεύτερος σε θνησιμότητα στη χώρα ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού, με θνησιμότητα 0,45%!

Το κατάμαυρο αυτό στοιχείο (χειρότερος από το νομό μας είναι μόνο ο γειτονικός της Πέλλας με θνησιμότητα 0,47%) σχολιάζεται ήδη ποικιλοτρόπως στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας tvxs.gr, στο οποίο αναφέρονται υπό τον τίτλο “η τραγωδία της κεντρικής Μακεδονίας” τα εξής:

Δόθηκαν μετά από αιτήματα 15 μηνών τα κατά τόπους στοιχεία αν και δεν δόθηκε η κατανομή τους ανά χρονική περίοδο. Επίσης δεν διευκρινίζεται το πού και πως κατέληξε ο κάθε ασθενής. Οι ανώνυμοι αριθμοί δεν λένε τις προσωπικές τραγωδίες που είναι πίσω τους ενώ η συγχώνευση όλων των νεκρών της διετίας σε μια και μόνη δεξαμενή αποτρέπει την ανάδειξη των επιδόσεων του συστήματος κατά τις κρίσεις του.

Δεν μπορείς για παράδειγμα να συγκρίνεις το τι έγινε στα νοσοκομεία της Μακεδονίας κατά το εφιαλτικό φθινόπωρο του 2020 και τι έγινε το σχετικά ήρεμο καλοκαίρι του 2021 αν τα στοιχεία έχουν τεχνηέντως αθροιστεί.

Η θνησιμότητα covid στην Ελλάδα των 10,7 εκατομμυρίων με 22.300 απώλειες είναι 0,208 % ενώ της Κεντρικής Μακεδονίας των 1,9 εκατομμυρίων κατοίκων και των 7.140 θανάτων είναι σχεδόν διπλή με 0,38%. Κάποιοι μάλιστα νομοί έχουν υπερδιπλάσια συχνότητα όπως οι νομοί Πέλλας (0,47%) και Κιλκίς (0,45%). Αυτό σημαίνει ότι έχει ήδη απωλεσθεί ο ένας κάθε διακόσιους κατοίκους αυτών των νομών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αττική με πολλαπλάσιο πληθυσμό από την Κεντρική Μακεδονία έχει 6.700 απώλειες

Θα πρέπει τουλάχιστον για αυτούς τους νομούς και για τις κρίσιμες περιόδους σύσσωμη η αντιπολίτευση να απαιτήσει διερεύνηση των αιτίων και να ζητήσει να κληθούν στην Βουλή για εξηγήσεις οι επικεφαλής διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ.

Τα ερωτήματα είναι καυτά κι απασχολούν πρώτα από όλα όσους έχασαν αγαπημένα πρόσωπα αλλά κι όλη την κοινωνία Πότε, πώς και πού κατέληξαν οι άνθρωποι αυτοί; Πόσοι πέθαναν αβοήθητοι, πόσοι δεν βρήκαν ποτέ πρόσβαση σε ΜΕΘ, πόσοι διατέλεσαν διασωληνωμένοι εκτός και ποια κριτήρια πρυτάνευσαν στην διαλογή των ασθενών;

Όσοι δεν έπραξαν το καθήκον τους έχουν ευνόητους λόγους να συγκαλύπτουν, να παρασιωπούν και να επιδιώκουν τη λησμονιά. Οι υπόλοιποι γιατί, άραγε, δεν θα ανταποκριθούν, ούτε στην στοιχειώδη υποχρέωση τους απέναντι στη μνήμη των νεκρών.

Απλώς για την δημοσκοπική ευημερία της παράταξης τους;

Σχολιάστε