My Twitter Feed

13 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Ριγμένες” οι επιχειρήσεις του Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Υγειονομικοί: Εμβόλιο μόνο το 33%! -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Μονοψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Αδειάζει από ασθενείς covid το ΓΝΚ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Νέα οχήματα στο Δήμο Παιονίας -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Χωρίς δομή Αναφοράς το Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Ανδρίτσος: Ανακρίβειες ΠΟΕΔΗΝ -

Τρίτη, 12 Ιανουαρίου, 2021

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

Η «τρίτη λύση» του Βενιζέλου

tsakiroglou-tasos-001Του Τάσου Τσακίρογλου.


Σίγουρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν είναι από τους ανθρώπους που διαπνέονται από το λατινικό ρητό «Ubi dubium, ibi libertas» (Οπου υπάρχει αμφιβολία, εκεί υπάρχει ελευθερία). Είναι ένας πολιτικός με πρωτογενές πλεόνασμα αυτοπεποίθησης έως και αλαζονείας και το έχει δείξει όποτε έχει χρειαστεί. Το επιβεβαίωσε και χθες, μιλώντας σε «στελέχη» του ΠΑΣΟΚ, που θα προετοιμάσουν το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Πληθωρικός πολιτικός με πληθωρισμό εκφραστικών μέσων και πλήθος πολιτικών ατοπημάτων.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης που αποτελεί τη διαχρονική επιτομή του λαϊκισμού, της πολιτικής διαφθοράς και του πελατειασμού επιτέθηκε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στην αξιωματική αντιπολίτευση και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, χαρακτηρίζοντάς τον «Μαυρογιαλούρο και ανεύθυνο», με αφορμή την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Καταφεύγοντας μάλιστα και στην επιστήμη της ψυχολογίας, ανακάλυψε «κάτι ενδόμυχο για τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την έλλειψη πίστης ότι μπορεί να κληθεί σύντομα να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται». Μίλησε παράλληλα και γι’ άλλα ψυχολογικά θέματα, όπως τη «φαντασίωση ότι θα πάρουν [από τους δανειστές ] κούρεμα του χρέους χωρίς όρους». Η καταφυγή στην ψυχολογικοποίηση των πολιτικών διαφορών βέβαια είναι ένας ασφαλής δρόμος για να εκτεθεί κάποιος, ακόμα και ανεπανόρθωτα. Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος δεν έχει τέτοια προβλήματα, αφού στην πολιτική του πορεία μένει συχνά πυκνά έκθετος, κάτι που δεν φαίνεται να τον προβληματίζει ιδιαίτερα, ενώ ακόμα πιο συχνά καταφεύγει στον ψυχολογικό μηχανισμό της «μετάθεσης».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και φέρελπις ηγέτης της φαντασματικής Δημοκρατικής Παράταξης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «τινάζει την μπάνκα στον αέρα» και ότι ο Α. Τσίπρας «ουσιαστικά προτείνει να μπούμε για δεκαετίες στην απόλυτη εξάρτηση από το ΔΝΤ και την τρόικα, να γίνουμε μια χώρα χωρίς ανεξαρτησία, χειραφέτηση και ουσιαστική ισοτιμία». Ο πολιτικός που συνεργάστηκε με την Ακροδεξιά και τον Καρατζαφέρη, που υπηρέτησε τον άνθρωπο των τραπεζών Λ. Παπαδήμο, που υπήρξε το πουλέν των εκδοτικών συγκροτημάτων και έγινε «ισότιμος εταίρος» με την πλέον συντηρητική Δεξιά, αυτή του Α. Σαμαρά, εγκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι δεν ανταποκρίνονται στην «πρόκληση της Ιστορίας». Της οποίας φυσικά ο ίδιος είναι αυθεντικός ερμηνευτής. Και ταυτόχρονα προφήτης, αφού υποστήριξε ότι μ’ αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «θα καταφέρει την απόλυτη καταστροφή, την επιστροφή πίσω από το μηδέν». Ψυχαναλυτής, υπεριστορικός κριτής και Ιερεμίας ταυτόχρονα.

Με εξαντλημένο το ρεπερτόριο των ΠΑΣΟΚικών νεολογισμών, με ανύπαρκτη πολιτική βούληση, αλλά πλεονασματική βουλιμία για εξουσία, ο κ. Βενιζέλος μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει η «τρίτη λύση, η εθνική στρατηγική», εγγυητής της οποίας θα είναι η παράταξή του. «Αυτοί που επαγγέλλονται το νέο, παρουσιάζονται ως συνεχιστές της χειρότερης εκδοχής της μεταπολιτευτικής φαυλότητας» δήλωσε με στόμφο για τον ΣΥΡΙΖΑ «ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών», σε μια επίδειξη έλλειψης της πλέον στοιχειώδους αυτεπίγνωσης.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε