My Twitter Feed

6 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Η σχέση Εργατικού Κέντρου-ΑΝΚΙ

Με αφορμή το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το οποίο θα διεξαχθεί στις 14 – 17 Μάρτη στην Καλαμάτα, η εφημερίδα Ριζοσπάστης δημοσίευσε δυο άρθρα με αναφορές και στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Η θεματολογία των άρθρων έχει να κάνει με “εκφυλιστικά φαινόμενα από τους εργατοπατέρες” και με “διοικήσεις Εργατικών Κέντρων που έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα την επιχειρηματική τους δραστηριότητα”, όπως τονίζουν στους τίτλους τους.

Συγκεκριμένα, με τον μεσότιτλο “πρόεδρος στην ανώνυμη εταιρεία ΑΝΚΙ ΑΕ… ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς”, ο Ριζοσπάστης γράφει:

“Ενδεικτική περίπτωση αποτελεί το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, το οποίο συμμετέχει στη μετοχική σύνθεση της «Αναπτυξιακής Κιλκίς ΑΕ» (ΑΝΚΙ) με 90 μετοχές που αντιστοιχούν στο 1,43% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η συμβολή του Εργατικού Κέντρου στη διοίκηση της ΑΝΚΙ, καθώς ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού του Συμβουλίου, Γιώργος Βουλγαράκης, καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου της Ανώνυμης Εταιρείας. Ο ίδιος συνδικαλιστής συμπεριλαμβάνεται και στους αντιπροσώπους για το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ)…

Ανάμεσα στις υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, περιλαμβάνεται η εκπόνηση μελετών, όπως επιχειρησιακά σχέδια και μελέτες σκοπιμότητας ανάληψης επενδυτικών πρωτοβουλιών, ο σχεδιασμός, διαχείριση και υλοποίηση εθνικών ή/και ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.ά.

Οσο για το «ευρύ μετοχικό σχήμα» της «ΑΝΚΙ ΑΕ», αυτό περιλαμβάνει, εκτός από το Εργατικό Κέντρο και δήμους της περιοχής, τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Κιλκίς, καθώς και ορισμένες «ΑΕ».

Όσο για το δεύτερο άρθρο της εφημερίδας, επισημαίνεται ότι στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, ενώ οι ψηφίσαντες ήταν 527, τώρα φτάνουν τους 1.802, με ότι απ` αυτό μπορεί να υπονοηθεί για το κύρος των εκλογών…

Σχολιάστε