My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η σιωπή είναι χρυσός

metalleia-skouries

Συνεχίζεται η προσπάθεια εκφοβισμού όσων αντιδρούν στη Χαλκιδική. Αλλες τρεις πολύωρες προσαγωγές χθες. Επτά δικηγόροι συγκρότησαν ομάδα υπεράσπισης των διωκόμενων κατοίκων

«Καταλύεται το Σύνταγμα και κάθε δημοκρατικός θεσμός στον βωμό των ελληνικών και ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων» καταγγέλλουν οι δικηγόροι των κατοίκων της Ιερισσού Χαλκιδικής, που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού. Αλλες τρεις πολύωρες προσαγωγές χθες, για «φιλική κουβεντούλα», στην αστυνομία. Σήμερα το μεσημέρι, επτά δικηγόροι από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, που έχουν συγκροτήσει ομάδα για την υπεράσπιση των διωκόμενων κατοίκων, δίνουν συνέντευξη Τύπου καταγγέλλοντας:

-Την παρεμπόδιση των συνηγόρων στην άσκηση του καθήκοντος υπεράσπισης των διωκόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής που εναντιώνονται στα μεταλλεία χρυσού.

-Την κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των κατοίκων της Χαλκιδικής από τις διωκτικές αρχές.

-Την απόσπαση δειγμάτων γενετικού υλικού (DNA) από τους προσαχθέντες δίχως την προηγούμενη απαγγελία κάποιας κατηγορίας σε βάρος τους.

-Τις πολύωρες εξαφανίσεις – απαγωγές κατοίκων που χαρακτηρίζονται «απλές προσαγωγές».

Την Κυριακή διοργανώνεται νέο συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει από την Ιερισσό και θα καταλήξει στη Μεγάλη Παναγία, ενάντια στα μεταλλεία και τις πρακτικές της αστυνομίας, με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής).

Οι δύο πολιτικοί φορείς σε ανακοινώσεις τους, μεταξύ άλλων, καταδικάζουν «την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής από την κυβέρνηση και την εταιρεία Ελληνικός Χρυσός». Οπως τονίζουν: «Η κυβέρνηση των μνημονίων και των επιστρατεύσεων, που ξεπουλά τον δημόσιο πλούτο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, προσπαθεί να κατασκευάσει ενόχους για να επιβάλει την πολιτική της εξαθλίωσης. Οι μόνοι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εκρηκτικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στη Χαλκιδική είναι αυτοί που ξεπούλησαν τα βουνά της Χαλκιδικής στο κεφάλαιο, αυτοί που έδωσαν έγκριση σε ένα καταστροφικό έργο, αυτοί που εγκατέστησαν ιδιωτικούς στρατούς στα βουνά της και τρομοκρατούν τους κατοίκους, αυτοί που τάζουν ελάχιστες θέσεις εργασίας με συνθήκες γαλέρας για να καταστρέψουν χιλιάδες άλλες».

Την Τετάρτη, πλήθος γυναικών συγκεντρώθηκε μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα να διαμαρτυρηθεί για την έντονη παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή και τον εκφοβισμό των πολιτών κάθε ηλικίας. Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι μετά την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια «οι πρακτικές της αστυνομίας έχουν ξεπεράσει κάθε έννοια νομιμότητας, συνταγματικότητας και ηθικής». Κάνουν λόγο για «συνεχείς αστυνομικές περιπολίες, παρακολούθηση πολιτών και κατατρομοκράτησή τους -μεταξύ τους παιδιά και γέροντες–, έντονη παρουσία κουκουλοφόρων αστυνομικών καθ” όλη τη διάρκεια της ημέρας σε δρόμους και πλατείες, τυφλές προσαγωγές και παράνομη λήψη γενετικού υλικού (DNA)».

«Θεωρούμε», λένε, «ότι αυτή η πρακτική δεν έχει στόχο την εύρεση των δραστών των γνωστών επεισοδίων στις Σκουριές, αλλά χρησιμοποιείται σαν μοναδική ευκαιρία τρομοκράτησης των πολιτών που είναι αντίθετοι στα σχέδια της καναδικής Eldorado Gold στη Β. Χαλκιδική. Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και τους βουλευτές του ελληνικού Kοινοβουλίου καθώς και κάθε θεσμικό φορέα εντεταλμένο για την τήρηση της νομιμότητας να διασφαλίσει τα κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. Καλούμε φορείς και ευαίσθητους πολίτες σε συμπαράσταση για να προστατευτούν τα δικαιώματά μας για την υγεία, τη ζωή και το μέλλον της περιοχής μας».

efsyn.gr

Σχολιάστε