My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η πρώτη εντός έδρας νίκη για τη ΚουΠα

Έπρεπε να περάσουν 6 αγωνιστικές για να γευτεί τη χαρά της εντός έδρας  νίκης  η ΚουΠα Κιλκίς.  Μια νίκη που ήρθε με περιπετειώδη τρόπο, απέναντι στη νεανική ομάδα του Άθλου Αλεξάνδρειας με 80 – 79.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ:

Ένα τρίποντο, ένα δίποντο και δύο βολές μέσα σε 1 λεπτό και 23 δευτερόλεπτα, ήταν τα αποδεικτικά στοιχεία της … μη εισόδου της γηπεδούχου στο παιχνίδι. Το 0 – 7 σηματοδότησε και την έναρξη της προσπάθειας για την ΚουΠα Κιλκίς. Η μπάλα πήγε με σωστό τρόπο στα σωστά χέρια και οι Μουστάκας με 5 συνεχόμενους πόντους και Πατσούρης με τρίποντο, έτρεξαν με τη σειρά τους ένα σερί 8 – 0.  To παιχνίδι συνεχίστηκε με την ΚουΠα να οδηγεί στο σκορ, το Μουστάκα να είναι κυριαρχικός, να σκορπά την αντίπαλη άμυνα (12 πόντοι με 3/3 δίποντα & 6/7 βολές),  φθείροντας παράλληλα τους αντιπάλους του, ενώ ο Μπαξεβάνης φαινόταν να βρίσκει το χέρι του στα τελευταία λεπτά του δεκαλέπτου, πετυχαίνοντας 2 τρίποντα.

Σκορ Περιόδου: 26 – 23

Ομαδικά Στατιστικά Α’ Περιόδου

Π: 26 1Π: 9/11, 2Π: 4/6, 3Π 3/7 ΡΑ: 6, ΡΕ: 5, ΑΣΙΣΤ: 3, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 0, ΛΑΘΗ: 2

Ήταν το δεκάλεπτο που η ομάδα του Κιλκίς έβαλε δύσκολα με τη σειρά της στη φιλοξενούμενη. Ο Μπαξεβάνης μπήκε στην εξίσωση του αγώνα. Ήταν καυτός, ευστοχώντας σε 3 τρίποντα,αποτέλεσμα ωστόσο της ομαδικής συμπεριφοράςπου επέδειξαν οι συμπαίκτες του. Ο Πατσούρης από τη θέση του playmaker άπλωσε σωστά το παιχνίδι, ενώ ο Μουστάκας συνέχισε όποτε του δινόταν η ευκαιρία να σκοράρει (5 πόντοι σε αυτό το δεκάλεπτο). Με αυτόν τον τρόπο, η πλάστιγγα έδειχνε να γέρνει προς την πλευρά της γηπεδούχου και το 47 – 37 μαρτυρά του λόγου το αληθές.

Σκορ Ημιχρόνου: 47 – 37

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Από την άμυνα στην επίθεση. Ο Υφαντίδης παίρνει τα βήματα του αντιπάλου του και κόβει θεαματικά το σουτ. Η μπάλα καταλήγει στα χέρια του Ποζίδη που πασάρει με ταχύτητα στον ελεύθερο Μπαξεβάνη, ο οποίος πυροβολεί χωρίς δεύτερη σκέψη από τα 6 και 75.

Ομαδικά Στατιστικά Β’ Περιόδου

Π: 21 1Π: 3/4, 2Π: 3/7, 3Π 4/7 ΡΑ: 11, ΡΕ: 0, ΑΣΙΣΤ: 5, ΚΛΨ: 1, ΤΑΠΕΣ: 2, ΛΑΘΗ: 5

Η τρίτη περίοδος συνήθως είναι και η καθοριστικότερη για την εξέλιξη του αγώνα. Πρόκειται για την περίοδο που η ομάδα δείχνει σημάδια αποσύνθεσης και μοιραία χάνει το όποιο προβάδισμα με κόπο έχει αποκτήσει αγωνιζόμενη τα πρώτα 20 λεπτά. Αυτή τη φορά όμως το προβάδισμα δεν χάθηκε. Αντίθετα αυξήθηκε φτάνοντας μέχρι το + 14 (55 – 41). Ο Μουστάκας συνέχιζε να σκοράρει ακατάπαυστα. Η παρουσία των Χοτουμανίδη και Πατσούρη στην πεντάδα βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και η διαφορά κυμαινόταν κοντά στους 10 πόντους μέχρι 3 λεπτά πριν το τέλος. Η μείωση στους 7 με το τέλος της περιόδου, προήλθε από την πίεση που άσκησαν οι πιτσιρικάδες της Αλεξάνδρειας, προμηνύοντας το τι θα επακολουθούσε.

Σκορ Περιόδου: 66 – 59

Ομαδικά Στατιστικά Γ’ Περιόδου

Π: 19 1Π: 5/9, 2Π: 7/14, 3Π 0/5 ΡΑ: 4, ΡΕ: 8, ΑΣΙΣΤ: 5, ΚΛΨ: 0, ΤΑΠΕΣ: 2, ΛΑΘΗ: 4

 Στο καθοριστικότερο όλων δεκάλεπτο, συνέβησαν απίστευτα πράγματα. Ενώ όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν μέχρι και 3 περίπου λεπτά πριν το τέλος, με το σκορ να βρίσκεται στο 78 – 71, αλλάζει το μομέντουμ του αγώνα. Ηπίεση σε όλο το γήπεδο των μαχητικών παικτών της Αλεξάνδρειας,  τα προερχόμενα από αυτήν λάθη (7), η αστοχία πολλών υπό καλές προϋποθέσειςσουτ αλλά κυρίως βολών (2/6), δημιούργησαν μια ανισορροπία στη γηπεδούχο που λίγο έλειψε να προβεί μοιραία.

Με το σκορ στο 80 – 78 και με 12 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο νεαρός Τσαρούχας κερδίζει φάουλ. Ευστοχεί στην πρώτη αλλά αστοχεί στη δεύτερη βολή. Η μπάλα έπειτα από νέα αδράνεια των παικτών της ΚουΠα και ακόμα ένα χαμένο αμυντικό ριμπάουντ, καταλήγει στα χέρια του Χαριτόπουλου που αστοχεί κι αυτός με τη σειρά του σε υπό καλές προϋποθέσεις τρίποντο. Η μπάλα είναι αλήθεια πως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι (μπήκε και βγήκε κυριολεκτικά), αλλά έτσι είναι το basket. Όλα μπορούν να μπουν και όλα μπορούν να  χαθούν. Mε αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι με νίκη για την ομάδα της ΚουΠα Κιλκίς.

Τελικό Σκορ : 80 – 79

Ομαδικά Στατιστικά Δ’ Περιόδου

Π: 14 1Π: 4/8, 2Π: 5/9, 3Π 0/4 ΡΑ: 9, ΡΕ: 3, ΑΣΙΣΤ: 4, ΚΛΨ: 0, ΤΑΠΕΣ: 1, ΛΑΘΗ: 7

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Τάσος Μουστάκας. Τι να πει κανείς για τον παίκτη αυτόν. Ο τύπος αρνείται να ηττηθεί. Έδωσε για ακόμα μια φορά το 110 % των δυνάμεων του, σκόραρε 36 πόντους με το φανταστικό 13/17 δίποντα, σε περίπου 32 λεπτά, πήρε 8 ριμπάουντ, κέρδισε 12 φάουλ … βγάζοντας με 5 φάουλ από το παιχνίδι τον πολύ δυνατό Μηντζαρίδη, έτρεξε, μόχθησε, τα έκανε όλα σπάζοντας κυριολεκτικά τα κοντέρ της στατιστικής. Ήταν με διαφορά ο καλύτερος του αγώνα.

Αλέξανδρος Πατσούρης. Ήταν ο μαέστρος, ο καθοδηγητής, αυτός που μοίρασε τη μπάλα (5 ασίστ), ηρέμησε την ομάδα όταν χρειάστηκε (εξαιρούνται τα τελευταία λεπτά όπου όλη η ομάδα παρασύρθηκε).Δεν σκόραρε, ωστόσο έπαιξε σκυλίσια άμυνα, μοίρασε 3 τάπες στους αντιπάλους του, πήρε 7 ριμπάουντ, αποτελώντας ουσιαστικά τον οικονομικότερο παίκτη της ομάδας. Αν έμπαιναν και τα τρίποντα που επιχείρησε, θα έκανε παρέα το Μουστάκα στους κορυφαίους του αγώνα.

Γιώργος Μπαξεβάνης. Το τρίποντο είναι το δυνατότερο του χαρτί. Όταν είναι καυτός μπορεί να γονατίσει κάθε αντίπαλο. Το ζήτημα είναι να πάρει τη μπάλα τη σωστή στιγμή, στο σωστό χρόνο και να είναι ο ίδιος στη μέρα του. Κάτι τέτοιο έγινε στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχε 5/6 τρίποντα!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Μόνο χρήσιμη μπορεί να θεωρηθεί μια τέτοια νίκη. Η ομάδα έδειξε το σθένος της για περίπου 35 λεπτά, ωστόσο κόντεψε δυστυχώς να χύσει την καρδάρα με το γάλα ακυρώνοντας μια συνολικά ικανοποιητική εμφάνιση, εξαιτίας 5 λεπτών κακής συμπεριφοράς και πιθανόν υπερβολικής αυτοπεποίθησης. Οι 17 ασίστ, επίσης ρεκόρ για φέτος, μαρτυρούν αν μη τι άλλο τη διάθεση για ομαδικότητα. Άτυχη στιγμή και ο τραυματισμός στη μύτη του πολύ ποιοτικού Σιδηρόπουλου που βγήκε από το πρώτο δίλεπτο εκτός αγώνα και δεν βοήθησε καθόλου. Ευτυχώς για την ομάδα η απουσία του δεν στοίχισε και το κενό του υπερκαλύφθηκε θα έλεγε κανείς από το Μουστάκα και τους υπόλοιπους…

Άξιοι συγχαρητηρίων, οι μικροί μόνο στην ηλικία αλλά όχι στην ποιότητα, παίκτες του Άθλου Αλεξάνδρειας, για το πάθος και τη μαχητικότητα που επέδειξαν, κυνηγώντας μια νίκη που χάθηκε ευτυχώς για την ομάδα μας στις λεπτομέρειες.

ΠΟΝΤΟΙ ΟΜΑΔΑΣ: (Τσάτσης)

Κώττης2, Δαγκλιάρης, Ποζίδης 7, Σκάλε 7 (1τρ), Ψωμιάδης,Υφαντίδης 4, Χοτουμανίδης 6, Τσουλφαΐδης, Πατσούρης3(1τρ), Μπαξεβάνης 15(5τρ), Μουστάκας 36, Σιδηρόπουλος

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΑΓΩΝΑ:26 –  23 / 47 – 37 / 66 – 59 / 80 – 79

ΤΕΛΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΣ:

ΠΟΝΤΟΙ: 80, 1Π: 21/32, 2Π: 19/36, 3Π: 7/23, ΡΑ: 30, ΡΕ: 16, ΑΣΙΣΤ: 17, ΚΛΨ: 2, ΤΑΠΕΣ: 5, ΛΑΘΗ: 18

Γιάννης Σιταρίδης (koupa basketball team manager)

ΒΙΝΤΕΟ ΑΓΩΝΑ:  https://youtu.be/T-cdOEOYa5s
ΦΑΣΗ ΑΓΩΝΑ:  https://youtu.be/CZI0IoCeyKE
Σχολιάστε