My Twitter Feed

3 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η ΠΟΕΔΗΝ, τα μικρόβια και…

psara-anta…οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Της Άντας Ψαρρά.


Η ΠΟΕΔΗΝ και ο πρόεδρός της, Μ. Γιαννάκος, ξεπέρασαν μάλλον τα επιτρεπόμενα όρια άσκησης πολιτικής με τις «αγωνιώδεις» ανακοινώσεις τους.

Απέδωσαν αποσπασματικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν άμεσα στα ΜΜΕ μέσω της ομοσπονδίας, σχετικά με τις αιτίες των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στη σημερινή κυβέρνηση.

Χωρίς την ολοκληρωμένη την έκθεση, που δεν έχει δοθεί ακόμα σε κανένα επίσημο φορέα, χωρίς συγκριτικά στοιχεία με τα προηγούμενα χρόνια και χωρίς στοιχειώδη ιατρική δεοντολογία, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η αύξηση (;) των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων στα δημόσια νοσοκομεία οφείλεται στις καταστροφικές Πολιτικές που ασκούνται στη Δημόσια Περίθαλψη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ.».

Στην ίδια ανακοίνωση, ενώ αναφέρονται όλες οι αιτίες που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας συμβάλλουν στην αύξηση των λοιμώξεων, και φυσικά πέρα από την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών, έχει μεγάλη σημασία το κάθε σύστημα υγείας και οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία (και ειδικά στην Ελλάδα τα χρόνια της κρίσης), έτσι ξαφνικά ο πρόεδρος και ο γραμματέας αποφάσισαν ότι, ενώ όλα έβαιναν καλώς στα νοσοκομεία με τον Α. Λοβέρδο, τον Α. Γεωργιάδη και τον Μ. Βορίδη, ξαφνικά επήλθε η κατάρρευση, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση μαζί με τον τυφώνα ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί, βέβαια, ταυτόχρονα όλα τα πρόθυμα ΜΜΕ να αναδημοσίευσαν αυτήν την τόσο στρατευμένη ανακοίνωση με τα αποσπασματικά στοιχεία, όμως, στ’ αλήθεια, ο κ. Γιαννάκος και ο Κ. Παπαναστάσης πιστεύουν ότι είναι θεμιτό να πανικοβάλλουν ξανά τον κόσμο με την ιδιότητα εκπροσώπων φορέων της υγείας, γράφοντας ότι «η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως τα νοσοκομεία κατάντησαν σουρωτήρι μικροβίων»;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε