My Twitter Feed

1 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Ξεκινούν εμβόλια και για τους 75+ -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

Ιδρύθηκε το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας -

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 2021

“Κίτρινοι” σε καθεστώς επιτήρησης -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

Να μη γίνουμε χωματερή της χώρας -

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου, 2021

“Η ΠΚΜ θα στηρίζει το Φεστιβάλ”

festival-kouklotheatrou-kilkis3Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας θα συνεχίσει να στηρίζει το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας Κιλκίς, υποσχέθηκε ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στα επίσημα εγκαίνια του μέγιστου πολιτιστικού θεσμού της πόλης του Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα το περασμένο Σάββατο 10 Δεκεμβρίου.

‘Οπως υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, το Φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, που “δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να ξετυλίξουν το ταλέντο τους και να επικοινωνήσουν με το κοινό ανοίγοντας καινούριους δρόμους στην τέχνη τους”.

tzitzikostas-kilkis1«Βασική προτεραιότητα της πολιτικής μας είναι η ουσιαστική στήριξη των πιο σημαντικών πολιτιστικών θεσμών της Κ. Μακεδονίας, γιατί κάθε πόλη της μπορεί να γίνει ‘κυψέλη’ πολιτισμού και επίκεντρο διεθνών εξελίξεων. Κάθε περιοχή της Περιφέρειάς μας διαθέτει ικανούς και ξεχωριστούς ανθρώπους, με φρέσκες και καινοτόμες ιδέες. Χρειάζονται όμως οικονομική στήριξη και κατάλληλες υποδομές για να μπορέσουν να ζωντανέψουν τα οράματά τους», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη τους συμμετέχοντες και τους διοργανωτές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Δήμο Κιλκίς και ιδιαίτερα στον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη, καθώς και σε όλους τους τοπικούς φορείς για τη στήριξη και την εξασφάλιση της επιτυχούς λειτουργίας και συνέχισης του θεσμού.

synedriako-kilkis2Το Φεστιβάλ χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 για έξι χρόνια, από το 2010 έως και το 2015, με συνολική δημόσια δαπάνη περίπου 947.000 ευρώ.

Μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτήθηκε η καλλιτεχνική οργάνωση του φεστιβάλ, οι αμοιβές των θιάσων, η φιλοξενία, διατροφή και μετακινήσεις των καλλιτεχνών, τα υλικά για τα εργαστήρια, ο στολισμός δημόσιων χώρων, η διαμόρφωση των θεματικών εκθέσεων, οι δράσεις προώθησης του φεστιβάλ, ο εξοπλισμός, η δημιουργία δικτυακής πύλης, η δημιουργία αρχειακού υλικού και η συνεργασία με σχολές Καλών Τεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εκδήλωση άνοιξε με χορευτική παράσταση για τις ανθρώπινες σχέσεις, από τη σχολή Μπαλέτου και Ρυθμικής της Ματίνας Κουρσάρη, ενώ στη συνέχεια δόθηκε παράσταση μαριονετών, από τον Τούρκο αυτοδίδακτου καλλιτέχνη Hakan Arisoy.

festibal-kouklotheatrouΤην έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε  ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο Δήμος χρηματοδοτεί φέτος με δικές του δαπάνες τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις επειδή πιστεύει στη δυναμική του Φεστιβάλ και αποτιμά θετικά τη μεγάλη απήχηση που έχει “εντός και εκτός τειχών”.

”Στις Κασσάνδρες, στους αμφισβητίες και σε όσους με περισσή ευκολία προσπάθησαν να υποβαθμίσουν την αξία και τα παιδαγωγικά οφέλη του Φεστιβάλ”, τόνισε ο δήμαρχος, ”απαντούμε  ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας και συνεχίζεται και ενηλικιώνεται και κανείς δε μπορεί να του κάνει έξωση από το ίδιο του το σπίτι! Το Φεστιβάλ μένει στην πόλη που γεννήθηκε, στο Κιλκίς”!

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρή χορευτική παράσταση της Φαίης Λιαρετίδου, ενώ στο φουαγιέ είχαμε ένα διαδραστικό θέαμα με τη παρουσία κλόουν και παιδιών.

 

Σχολιάστε