My Twitter Feed

28 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Κι η ΕΠΣ Κιλκίς κατά του Αυγενάκη -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: Ορκίστηκε ο Δ. Τοπαλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένουμε έξω από το “κάδρο” -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Κι οι περιπατητές ενάντια στη μονάδα -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Διακοπές ρεύματος σε 22 οικισμούς -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Τα βρόντηξε ο Γ. Μιχαηλίδης -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Δήμος Παιονίας: Μην ρυπαίνετε -

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Aντικατάσταση δικτύων ύδρευσης -

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Η ΠΕΚ για την ΕΛΜΕ Κιλκίς

Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς (πρώην ΠΑΣΚ) αναφέρει τα εξής:

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Η ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ, που εστάλη μία μόλις ημέρα μετά τη συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς σε σώμα, διακατέχεται από σύγχυση και πανικό, αλλά ταυτόχρονα δυστυχώς δείχνει την αλαζονεία και την ιδεοληψία αυτών που την έγραψαν.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν γράφτηκε από εκπαιδευτικούς, αλλά εκπορεύτηκε από άλλα κομματικά κέντρα. Αναφέρεται σε αναβίωση παλιών «αξέχαστων» εποχών καιροσκοπικού συνδικαλισμού παραβλέποντας πως τα τελευταία 14 χρόνια συνδικαλιστής των ΣΥΝΕΚ έχει διατελέσει 7 φορές πρόεδρος, 4 φορές αντιπρόεδρος και 5 φορές γραμματέας και επίσης ότι στην ΟΛΜΕ αυτή τη στιγμή συνεργάζονται ΣΥΝΕΚ και ΔΑΚΕ που έχουν οδηγήσει τον κλάδο σε πλήρη αδράνεια και τους εκπαιδευτικούς στο περιθώριο, με χιλιάδες κενά με αντιμεταρρυθμιστικές εξαγγελίες όπως οι χιλιάδες εικονικοί διορισμοί, η κατάργηση των πανελλαδικών, η επαναφορά της αξιολόγησης, η εγκατάλειψη της ειδικής αγωγής και της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Αν πραγματικά ενδιαφερόταν το υπουργείο μας για την επαγγελματική εκπαίδευση θα είχε λυθεί το πρόβλημα του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, θα λειτουργούσαν τα εργαστήρια και δεν θα είχε σπάσει στα τρία με τη Β λυκείου να μη κάνει ακόμη μάθημα. Και τι κάνει η ΟΛΜΕ; Η απάντηση είναι απολύτως τίποτα.

Αναφέρεται σε «προσυμφωνημένα» ανάμεσα σε ΔΑΚΕ και ΠΕΚ τη στιγμή που οι ΣΥΝΕΚ και φέτος ανέλαβαν τη θέση της αντιπροεδρίας (και μάλιστα με 5 ψήφους) η οποία ιεραρχικά με βάση το καταστατικό (άρθρο 11) είναι η 2η θέση μετά τη θέση της προεδρίας.

Επικαλείται την παράδοση που θέλει πλειοψηφικό προεδρείο και ξεχνά πως αρκετές φορές κατείχε την προεδρία ή τη γραμματεία και ως τρίτη δύναμη ακόμη.

Προσπαθεί να υποβαθμίσει τον εκλεγμένο πρόεδρο τονίζοντας πως πήρε μόνο 41 σταυρούς, παραβλέποντας πως είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει και εκλέγεται και όλοι ξέρουμε πως έχουμε ανάγκη από νέο «αίμα» στο Δ.Σ.. Φέτος εκλέχτηκαν για πρώτη φορά 2 νέοι συνάδελφοι (Φουντουκίδης, Παρπόρης) και αυτό πρέπει να το εκτιμήσουμε.

Η ανακοίνωση αυτή είναι ατυχής, δεν εκφράζει κανέναν συνάδελφο και προσπαθεί να απαξιώσει και να αποδυναμώσει το νέο Δ.Σ. από τα πρώτα του κιόλας βήματα. Στην τελευταία βέβαια παράγραφο, προσπαθώντας να τα μαζέψει, εύχεται καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο του Δ.Σ. σε μια περίοδο που ομολογουμένως ο κλάδος μας δέχεται ολομέτωπη επίθεση.

Εμείς σαν Π.Ε.Κ. κρατάμε μόνο το τελευταίο , ευχαριστούμε τον απερχόμενο πρόεδρο για τη προσφορά του και τον προτρέπουμε να συμβάλλει εποικοδομητικά από τη νέα του θέση, αυτή του αντιπροέδρου.

Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε πως στο Κιλκίς υπάρχει μια παράταξη η οποία δεν αντιστοιχίζεται σε κανένα πολιτικό κόμμα και αυτή είναι η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών. Όσο και αν κάποιοι (μπορεί και εσκεμμένα) αρνούνται να το συνειδητοποιήσουν αυτή είναι η αλήθεια και αυτό φαίνεται από την ποιότητα και τον πλουραλισμό του ψηφοδελτίου μας.

Τι προσπαθούν λοιπόν να κάνουν οι ΣΥΝΕΚ; Απλά να δημιουργούν εντυπώσεις, να καλλιεργούν τη συνωμοσιολογία και να παραπλανούν τους συναδέλφους. Ξεχνούν φαίνεται πως η μεγαλύτερη αφύσικη συνδιαλλαγή είναι η ίδια τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για εμάς όλες οι θέσεις είναι ισότιμες και τιμητικές γιατί κατέχονται δημοκρατικά με εκλογές. Ενδιαφερόμαστε για τη συνολική λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Δ.Σ. και με γνώμονα αυτό θα πορευτούμε.”

Σχολιάστε