My Twitter Feed

21 Δεκεμβρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΓΝΚ: Πρόεδρος ο Πασχ. Μασούρας -

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου, 2022

Στην Αθήνα για θέματα της Παιονίας -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

ΑΝΚΙ: Προγράμματα για ανέργους -

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου, 2022

Για νέους αγρότες και δυνατότητες -

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου, 2022

Αποχωρεί η ΑΕΠ από το πρωτάθλημα! -

Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου, 2022

Εγκρίθηκε μονάδα για βιοαπόβλητα -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

“Προϋπολογισμός της αποτυχίας” -

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, 2022

Η Ειρήνη για τον προϋπολογισμό -

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, 2022

Η παρακμή και οι εφιάλτες

Του Τάσου Τσακίρογλου.


Το κλίμα παρακμής δέκα χρόνια μετά τα μνημόνια μπορεί κάποιος να το δει, να το ακούσει και να το «μυρίσει» σε κάθε εκδήλωση του δημόσιου βίου. Η μπόχα των σκανδάλων απειλεί να πνίξει την κοινωνική ζωή, ενώ η διαπλοκή εκτελεστικής-δικαστικής και Τέταρτης Εξουσίας (Τύπου) δεν ήταν ποτέ τόσο εμφανής και προκλητική.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πατέρας Πλεύρης χαιρετίζει ναζιστικά, οι οπαδοί του Κασιδιάρη χειροκροτούν τον «φίρερ» τους και η έδρα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ή μαλώνει χλιαρά τους αστυνομικούς.

Η ΕΥΠ παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, πολιτικούς αντιπάλους, δημοσιογράφους και ευρωβουλευτές και η δικαστική εξουσία στρέφει το βλέμμα αλλού, όταν δεν κάνει προσπάθειες να αποτρέψει την έρευνα. Ο κ. Ντογιάκος, αρμόδιος εισαγγελέας, μάλιστα, εγκαλεί τον Τύπο και απειλεί με φορολογικούς ελέγχους όποιον τολμά να αμφισβητήσει τη μεθοδολογία και τους ρυθμούς της έρευνάς του.

Κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες και σάιτ -«μπουκωμένα» από τα λεφτά της λίστας Πέτσα-παραπληροφορούν συστηματικά, αποκρύπτουν ειδήσεις, λογοκρίνουν και παραποιούν βάναυσα την πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση φτιάχνει μια Παιδεία και μια Υγεία για τους λίγους, βάζει από το παράθυρο ιδιώτες σε σχεδόν κάθε δημόσια δραστηριότητα και ευνοεί σκανδαλωδώς τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους κολλητούς της επιχειρηματίες. Το σκάνδαλο με τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων είναι μια μικρή παρωνυχίδα μπροστά στο όργιο ευνοιοκρατίας και νεποτισμού που διέπει κάθε οικονομική δραστηριότητα. Ακόμα και βουλευτές της ασκούν παρανόμως δραστηριότητες «αρπακτικών», όπως ο γνωστός πλέον Πάτσης.

Σ’ αυτό το δυσώδες κλίμα η μόνη δύναμη που ευνοείται, επειδή τρέφεται απ’ αυτό, είναι η Ακροδεξιά και οι φασίστες, πολλοί εκ των οποίων ενδημούν στην παρούσα κυβέρνηση. Θα ξυπνήσουμε μόνοι μας ή θα μας ξυπνήσει κάποιος πολιτικός εφιάλτης βίαια;

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε