My Twitter Feed

10 Φεβρουαρίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η παράδοση–παραλαβή σε ΥΠΑΑΤ -

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, 2022

Top πάντα τα κρασιά του ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, 2022

Να απαντήσουν για φ/β σταθμούς -

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, 2022

“Θα υποστηρίξω τους αγρότες” -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

ΠΕΔΚΜ: Καταδίκη βίας και απειλών -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

“Συνεργασίες με κοινό πρόγραμμα” -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

Έργα 240 χιλ. σε ΔΕ Πολυκάστρου -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Γ. Γεωργαντά -

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου, 2022

Η παράδοση–παραλαβή σε ΥΠΑΑΤ

“Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο οι αγρότες δεν είναι μόνοι, το Κράτος είναι παρόν και η παρουσία του θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο”, τόνισε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο από τον προκάτοχό του Σπήλιο Λιβανό.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε τη Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου, παρουσία των υφυπουργών Γιώργου Στύλιου και Σίμου Κεδίκογλου, των γενικών γραμματέων Χριστιάνας Καλογήρου και Δημήτρη Παπαγιαννίδη και των προέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημ. Μελά και του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Παραλαμβάνοντας το Υπουργείο ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε:

«Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την μεγάλη τιμή και την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου, αναθέτοντάς μου τη χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ένα Υπουργείο που βρίσκεται διαχρονικά στο επίκεντρο της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας της Πατρίδας μας.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον φίλο Σπήλιο Λιβανό για την έως τώρα συνεργασία μας, που εύχομαι να συνεχιστεί.

Και φίλε Σπήλιο, υπάρχουν ανθρώπινες στιγμές για όλους μας δύσκολες. Είμαι σίγουρος ότι και με την αυτοκριτική την οποία μόλις έκανες και με το ήθος που σε διακρίνει θα μπορέσεις χωρίς κανένα στιγματισμό να συνεχίσεις. Και σου εύχομαι πραγματικά καλή συνέχεια σε όλα τα επίπεδα.

Ειδική μνεία οφείλω να κάνω στον Υπουργό Επικρατείας και πλέον καλό μου φίλο Κυριάκο Πιερρακάκη, για την μακρά και εξαιρετική συνεργασία μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Υπό την καθοδήγηση του και σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Θοδωρή Λιβάνιο, τον Γενικό Γραμματέα Λεωνίδα Χριστόπουλο και τους Γενικούς Γραμματείς Δημοσθενη Αγανωστόπουλο και Θανάση Στάβερη, πετύχαμε για την Ελλάδα ένα άλμα προς τα εμπρός, διευκολύνοντας έμπρακτα την καθημερινότητα κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας.

Αναλαμβάνουμε, όπως είπα πρωτύτερα, ένα Υπουργείο κομβικής σημασίας. Στόχος και δέσμευσή μου, η συνέχεια της κυβερνητικής πολιτικής προς υποστήριξη του Έλληνα αγρότη, του κτηνοτρόφου, του παραγωγού.

Υπόσχεση μας, η αναβάθμιση συνολικά του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Υπόσχεση που θα υλοποιήσουμε δουλεύοντας σκληρά. Με δομή, μεθοδικότητα, μετρήσιμους στόχους. Μαζί με τους δύο εξαιρετικούς υφυπουργούς, φίλους και συναδέλφους στη Βουλή, Γιώργο Στύλιο και Σίμο Κεδίκογλου. Και με τους γενικούς γραμματείς, κ. Μπαγινέτα, κυρία Καλογήρου και Παπαγιαννίδη αλλά και τον υπηρεσιακό γραμματέα κ. Τσαγκαλίδη. Και φυσικά σε συνεργασία με όλα τα στελέχη του Υπουργείου, των οποίων η κατάρτιση, η εργατικότητα και η αίσθηση του καθήκοντος, αποτελούν ισχυρό θεμέλιο για την επίτευξη των στόχων μας προς όφελος του πρωτογενούς τομέα αλλά και της οικονομίας συνολικά.

Προέρχομαι από έναν Νομό κατεξοχήν αγροτικό. Καθόλη τη διάρκεια της πολιτικής μου πορείας, δεν υπήρξε μέρα που να μην έρθω σε επαφή, να μη συνομιλήσω, να μη συνεργαστώ, με αγρότες και κτηνοτρόφους. Και ως εκ τούτου, μπορώ να πω ότι γνωρίζω καλά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όπως συμβαίνει άλλωστε και σήμερα. Όπου, μετά τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης, οι αγρότες καλούνται να διαχειριστούν ξανά μια κρίση. Μια κρίση που προκύπτει από την ακρίβεια, την παγκόσμια αύξηση του κόστος του πετρελαίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, των πρώτων υλών. Συνολικά, δηλαδή, του κόστους παραγωγής.

Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες αγρότες, λέγοντας αυτό: Σε αυτή την κρίση, δεν είστε μόνοι σας. Το Κράτος είναι παρόν. Και η παρουσία του θα πυκνώσει ακόμη περισσότερο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του, έθεσε εξάλλου τον αγροτικό κόσμο σε απόλυτη προτεραιότητα, κιόλας από την ημέρα την ανάληψης των καθηκόντων της.

Και όπως στήριξε την ελληνική παραγωγή όλο αυτό το διάστημα, έτσι το κάνει και τώρα. Έτσι θα το κάνει και στο μέλλον.

Παράλληλα όμως με τη διαχείριση της ακρίβειας, θα εργαστούμε για να βοηθήσουμε τον Έλληνα αγρότη να αναβαθμιστεί, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία που παρέχει η εποχή μας.

Θα εφαρμόσουμε τη νέα ΚΑΠ, έχοντας πάντα τον αγρότη στο επίκεντρο.

Θα αξιοποιήσουμε τους πόρους του Ταμείου ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, για την ουσιαστική ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής.

Θα κάνουμε μέγιστη χρήση των εργαλείων που προσφέρει η ψηφιακή εποχή, με στόχο να διευκολύνουμε ουσιωδώς την καθημερινότητα του αγρότη και να αυξήσουμε τα περιθώρια κέρδους του.

Τέλος, θα εργαστούμε για την υποστήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας και την τόνωση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων, καθιερώνοντάς τα σε όλο και περισσότερες αγορές.

Ξέρω ότι στόχοι μας είναι φιλόδοξοι. Ξέρω ότι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες.

Ξέρω όμως ότι τα οφέλη για τον πρωτογενή τομέα και κατ επέκταση για την ελληνική οικονομία συνολικά θα ειναι ακόμη μεγαλύτερα.

Θα τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί.

Με διάλογο, συναίνεση και συνεργασία. Είναι αυτονόητο ότι κάθε πρόταση και κάθε ιδέα είναι καλοδεχούμενη. Δεσμεύομαι ότι η πόρτα του Υπουργείου θα είναι πάντα ανοικτή. Η μάχη που δίνουμε είναι, άλλωστε, μια μάχη συλλογική.

Σας ευχαριστώ όλους. Καλή δύναμη».

Σχολιάστε