My Twitter Feed

1 Ιουλίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πανευρωπαϊκό τένις στο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Ιουνίου, 2021

ΕΣΥ: Δεν λύνονται τα προβλήματα -

Τετάρτη, 30 Ιουνίου, 2021

Έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου -

Τετάρτη, 30 Ιουνίου, 2021

Σκεπή αγωγού στο Πολύκαστρο -

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021

Oμάδες για εμβόλια σε κοινότητες -

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021

Πληθωρικό καλοκαίρι πολιτισμού -

Τρίτη, 29 Ιουνίου, 2021

Εν μέσω πτώσης, εμείς σταθεροί! -

Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

Πήρε το εξιτήριο ο Δημήτριος -

Κυριακή, 27 Ιουνίου, 2021

Η πανελλαδική Σοσιαλιστικής Προοπτικής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες (Τετάρτη 30 Ιουνίου) η εναρκτήρια εκδήλωση της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.

Κεντρικός εισηγητής ήταν ο πανεπιστημιακός Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ. Στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική κατάσταση της χώρας, τις εξελίξεις στην διεθνή οικονομία και στις συναφείς επιδράσεις της στον διεθνοπολιτικό περίγυρο.

Υπογράμμισε τον ακραία συντηρητικό και αντιδραστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη και τους κινδύνους που διατρέχει εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί. Συγχρόνως επεσήμανε το πολιτικό κενό που υπάρχει στη χώρα και τις επιπτώσεις που έχει αυτό στην χώρα και το λαό μας σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη από κάθε άποψη.

Χαιρετισμό απεύθυναν ο Θράσος Φωτεινός, εκ μέρους του κόμματος της «Πράσινης Αριστεράς», ο Στέργιος Καλπάκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ο Θανάσης Γούναρης, εκ μέρους των «Πρασίνων», ο Γιώργος Φωτεινός από την πλευρά του Ε.ΠΑ.Μ., ο Γιάννης Καραγιάννης εκ μέρους του ΠΡΑΤΤΩ και του Νίκου Κοτζιά, ο Λεωνίδας Βατικιώτης εκ μέρους της οργάνωσης «Κομμουνιστικό Σχέδιο» και ο Αλέξης Θεοδωρίδης εκ μέρους της εφημερίδας «Δρόμος της Αριστεράς». Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε το Ελληνικό Δίκτυο «Φίλοι της φύσης».

Εκ μέρους του Ε.Γ. της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ο Όμηρος Ταχμαζίδης έκανε ένα σύντομο Πολιτικό Αφιέρωμα στον θανόντα Σπύρο Κότσια, συνιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του, παλαιού συνδικαλιστή (πρόεδρος του Πανελλήνιας Οργάνωσης Σιδηροδρομικών) και νομάρχη Βοιωτίας.

Τις διαδικασίες της εκδήλωσης διεύθυνε η δρ. Οικονομικών και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ Ειρήνη Οζούνη.

Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε απευθείας από το δίαυλο του facebook, μαγνητοσκοπήθηκε και θα αναρτηθεί στο δίαυλο του πολιτικού φορέα στο you tube (για αναζήτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος www.sopro.gr )

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα συνεχισθούν σήμερα (Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021) με την «ανοικτή πολιτική συζήτηση εξειδίκευσης των θέσεων της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ», η οποία θα αρχίσει στις 19:00 (ώρα προσέλευσης στην ηλεκτρονική σύνδεση από 18:30) με τη διεξαγωγή πέντε «στρογγυλών τραπεζιών» (θα πραγματοποιούνται παράλληλα) για τις εξής θεματικές ενότητες:

Υγεία στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία (συντονιστής Γιώργος Βέργουλας, ιατρός , πρώην διευθυντής νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης).

Παιδεία και Πολιτισμός (συντονιστής Όμηρος Ταχμαζίδης, ΜΑ Φιλοσοφίας- Ιστορίας, ελεύθερος επαγγελματίας)

Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Δικαιοσύνη (συντονιστή Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, αν. καθηγητής και Κοσμήτορας της σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

Δημοκρατία και δικαιώματα ( συντονιστής Δημήτρης Τεμουρτζίδης, επιχειρηματίας)

Η Διεθνής Συγκυρία και ο Ρόλος της Χώρας ( συντονιστής Θεόδωρος Μπλάνας, μηχανικός)

Οι σύνδεσμοι σύνδεσης για συμμετοχή σε ένα από τα σημερινά «στρογγυλά τραπέζια» υπάρχουν σε ειδική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του κόμματος ή στη διεύθυνσή του στο facebook με όλο το πρόγραμμα των εργασιών της Συνδιάσκεψης.

Σχολιάστε