My Twitter Feed

9 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Μέσα ατομικής προστασίας σε ΓΝΚ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Η ΝΟΔΕ Κιλκίς για τα ολοήμερα

Με αφορμή την έναρξη εγγραφών στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, από τη ΝΟΔΕ Κιλκίς της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

koinoniko-sxoleio-001Η ΝΟ.Δ.Ε. Κιλκίς από την πρώτη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας η Υπουργική Απόφαση για τον «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Σχολείου» καθώς και οι ρυθμίσεις για τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό νηπίων για τη λειτουργία τμήματος Νηπιαγωγείου, (διπλασιάζεται σε δέκα από πέντε ο ελάχιστος αριθμός μαθητών για τη λειτουργία της πρωινής ζώνης) ανέδειξε τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα των ρυθμίσεων που ως μοναδικό  γνώμονα  έχουν τις επιταγές των μνημονίων και των δεικτών του ΟΟΣΑ, με ένα και μόνο στόχο, την εξοικονόμηση με κάθε τρόπο εκπαιδευτικού προσωπικού έτσι, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της εκπαίδευσης σε εκπαιδευτικούς με την – όσο το δυνατό – μικρότερη δαπάνη για προσλήψεις αναπληρωτών και  την «απόλυση» περισσότερων από 6.000 αναπληρωτές την επόμενη σχολική χρονιά.

Ο χορός των εγκυκλίων – διευκρινίσεων του Υπουργείου Παιδείας και η επιστράτευση της Διοίκησης που δε νομοθετεί και δεν ασκεί πολιτική ξεπερνούν κάθε λογική.

Απαραίτητη προϋπόθεση  για την εγγραφή των παιδιών στο ολοήμερο τμήμα για τα Εξαθέσια και άνω Δημοτικά είναι οι Γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να έχουν κάρτα ανεργίας ή να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Για τα Δημοτικά σχολεία που λειτουργούν ως Τετραθέσια και  Πενταθέσια το παραπάνω  δεν αποτελεί  απαραίτητη προϋπόθεση, ενώ αυτή απαιτείται  για τα ολοήμερα τμήματα των Νηπιαγωγείων, τα οποία είναι σχεδόν όλα Διθέσια, σύμφωνα με το παράλληλο πρόγραμμα που η Κυβέρνηση της “πρώτης φοράς αριστερά” επιβάλλει στη λογική της εξίσωσης προς τα κάτω, για το σπάσιμο των αποκλεισμών, τη φοίτηση όλων των παιδιών στις εκπαιδευτικές δομές, το μπλοκάρισμα των υπεραριθμιών, των απολύσεων και των μετακινήσεων.

Η συρρίκνωση, όμως, του ολοήμερου σχολείου έχει και “κοινωνικό πρόσημο”, κατά την προσφιλή έκφραση της αριστεράς. Στερεί από γονείς που αδυνατούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους τη δυνατότητα της μελέτης – προετοιμασίας των μαθημάτων τους για την επόμενη μέρα, καθώς αυτή δεν περιλαμβάνεται στο πρωινό πρόγραμμα.

Σχολιάστε