My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η μικρή Ελλάς

Του Τάσου Παππά.


Να λοιπόν που οι «αριστερισμοί» των Βαρουφάκη-Τσίπρα του 2015 βρίσκουν ευήκοα ώτα σε ευρωπαϊκά συστημικά μέσα ενημέρωσης το 2017.

Μην τρομάζετε, δεν έχουμε να κάνουμε με μετάδοση του ιού, αλλά με προσγείωση στην πραγματικότητα με σχετική καθυστέρηση.

Θυμάστε την εποχή που ο πρώην υπουργός Οικονομικών και ο Αλ. Τσίπρας έλεγαν ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να κουρευτεί γιατί διαφορετικά η Ελλάδα δεν έχει προοπτική ανάκαμψης;

Δεν είναι και πολύ πίσω. Ούτε δύο χρόνια δεν έχουν περάσει.

Θυμάστε επίσης ότι είχαν προτείνει να γίνει για την Ελλάδα ό,τι είχε γίνει για τη Γερμανία το 1953 στο Λονδίνο, δηλαδή μια διάσκεψη για να συζητηθεί και να αποφασιστεί κούρεμα του ελληνικού χρέους;

Τότε οι εκπρόσωποι των εταίρων χαρακτήριζαν ανοησίες τις απόψεις Τσίπρα-Βαρουφάκη.

Οι εδώ απολογητές των δανειστών κατηγορούσαν τους δύο Ελληνες αξιωματούχους για δηλώσεις που ήταν εκτός τόπου και χρόνου, εξωφρενικές και επικίνδυνες, γιατί έφερναν τη χώρα σε αντιπαράθεση με τους Ευρωπαίους φίλους, οι οποίοι μας έσωζαν και ήταν ανιδιοτελείς.

Χθες όμως η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt -η φωνή των αγορών- δημοσιεύει έρευνα Αμερικανοβρετανών οικονομολόγων σύμφωνα με την οποία η κατάσταση στην Ελλάδα θυμίζει σε πολλά εκείνη της μεταπολεμικής Γερμανίας και συμπληρώνει ότι η Γερμανία οφείλει το οικονομικό θαύμα στο δραστικό κούρεμα του χρέους της.

Σ’ έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο -και όχι βεβαίως στον τωρινό- θα περίμενε κανείς ότι το μοντέλο που εφαρμόστηκε στη Γερμανία το 1953 θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το 2017.

Ομοιες καταστάσεις απαιτούν όμοιες λύσεις. Ελα όμως που δεν είναι έτσι.

Η Γερμανία του Σόιμπλε δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τις γαλαντομίες που η ίδια εισέπραξε πριν από 64 χρόνια από τους συμμάχους.

Τότε οι ΗΠΑ την είχαν ανάγκη λόγω της σοβιετικής απειλής. Σήμερα η μικρή Ελλάς είναι αμελητέο μέγεθος.

Χάρη τής κάνουν που δεν τη διώχνουν από την ευρωζώνη.

Τι κι αν ανήκει στις νικήτριες χώρες και έβαλε την υπογραφή της για να κουρευτεί το χρέος της ηττημένης Γερμανίας.

Τι κι αν δεν ζήτησε ποτέ με αποφασιστικό τρόπο ούτε τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που υπέστη κατά τη διάρκεια της Κατοχής από τα γερμανικά στρατεύματα ούτε την επιστροφή του δανείου που πήρε με τσαμπουκά το ναζιστικό κράτος.

Περασμένα, ξεχασμένα.

Ανάγωγα

«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έγινε αυτή η σύνδεση, καθώς αυτό δεν ήταν αυτό που είπα. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό που ήθελα να πω». Αυτά αναφέρει στην επιστολή του στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για να δικαιολογήσει τα περί Νοτίων που έφαγαν τα λεφτά τους στα ποτά και τις γυναίκες. Λίγη γενναιότητα, ρε. Μπορεί και να σε εκτιμούσαμε αν παραδεχόσουν ότι αυτές είναι οι απόψεις σου. Τι τα ήθελες αυτά τα «δεν τα είπα» και «δεν τα εννοούσα έτσι ακριβώς». Φταίει η εφημερίδα; Γιατί; Σε είχε βάλει στο μάτι; Μήπως τα είχες τσούξει; Δεν νομίζω. Είσαι καλβινιστής και δεν παρεκτρέπεσαι. Αλλά ξέχασα, είναι παχυλός ο μισθός σου και πού να ψάχνεις τώρα για δουλειά.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε