My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

“Μέτρα πριν το άνοιγμα σχολείων” -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

ΑΚΕ: Διαφοροποίηση στο ΣΕΝΚ -

Κυριακή, 3 Ιανουαρίου, 2021

Λύση στα χέρια των πολιτών

Του Γιώργου Φραγγίδη (Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ)

—————————————————————————————————————————————————————————————————Οι επικείμενες εκλογές αποτελούν το μεγαλύτερο ρίσκο που αναλαμβάνουμε ως πολίτες αυτής της χώρας.

Παράλληλα όμως καθίστανται και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Έθνους μας. Ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα ότι ο λαός μας είναι συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος, απαγκιστρωμένος από τις φοβίες του παρελθόντος δίχως να είναι ευάλωτος σε φαιδρά επιχειρήματα της λογικής και «μέσα στην Ε.Ε. και χωρίς μεταρρυθμίσεις», και να αλλάξουμε αλλά και να μένουμε πάντα οι ίδιοι.

Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να αναλάβει και να υλοποιήσει μια σειρά από αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στις οποίες όμως ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. υπήρξαν ανασχετικοί παράγοντες υποκύπτοντας στο λαϊκισμό. Σαν κόμμα πληρώνει τα λάθη και τις παραλείψεις, τις ευθύνες τις δικές του αλλά και των άλλων. Τις δικές του ευθύνες τις χρεώθηκε δίκαια αλλά οι ευθύνες όλου του πολιτικού συστήματος δεν του αναλογούσαν.

Το μεγάλο στοίχημα σήμερα είναι η συμμετοχή του κόσμου. Η απαξίωση και η αδιαφορία δεν είναι ίδιον των ενεργών πολιτών. Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνουν αντικίνητρο συμμετοχής του στις εκλογές.

Το δεύτερο διακύβευμα είναι ο πολιτικός φορέας που θα ψηφίσουμε. Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι αυτή που θα διαχειριστεί τις τύχες της χώρας μας στην πιο δύσκολη περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας της χωρίς να υπάρχει περιθώριο πειραματισμών. Τα ψέματα έχουν τελειώσει όπως και το εμπόριο της ελπίδας. Πλέον, οι πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το άμεσο μέλλον τους επιλέγοντας μια λύση που θα είναι βιώσιμη. Το ΠΑΣΟΚ, ακόμη και με τα λάθη και τις παραλείψεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, απέδειξε ότι μπορεί και αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος να συγκρουσθεί με κατεστημένα συμφέροντα και με παρωχημένες λογικές. Οι θυσίες δύο και πλέον ετών δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Δεν θα παίξουμε την τύχη της χώρας σε μια ζαριά.

Τέλος, τα πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν τους πολίτες στη Βουλή. Η επιλογή που θα γίνει να είναι σε πρόσωπα με διαυγή και έντιμη πορεία στον κοινωνικό στίβο, με εμπειρία σε θέσεις ευθύνης και με συνέπεια αρχών και θέσεων χωρίς παλινωδίες.

 

 

 

 

Σχόλια
One Response to “Λύση στα χέρια των πολιτών”
  1. Ο/Η Λούκυ Λούκ λέει:

    Η πραγματικότητα : Επι δυόμιση χρόνια οι πολίτες υφίστανται μια πολιτική σκληρών θυσιών που επέβαλαν οι κυβερνήσεις πασοκ και Παπαδήμου, μέσω της υπογραφής και της υπερψήφισης στη Βουλή αδιάβαστων(!!!) μνημονίων, και που δεν είχαν εν τέλει κανένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να προοιωνίζουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον και έτσι να αξίζουν της περαιτέρω εμπιστοσύνης των πολιτών για την πορεία σ’αυτόν τον δρόμο.
    Η πλάνη : Οποιαδήποτε άλλη επιλογή στις επικείμενες εκλογές, πέραν του πασοκ θα σημάνει εν πολλοίς μιά λάθος επιλογή με καταστροφικά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και απο την πλευρά της Ν.Δ.
    Η προσωπική άποψη : 37 χρόνια κυβερνήσεων πασοκ και ΝΔ, είναι αρκετά για να κατανοήσει και ο πιό φτωχός, αλλά λογικός νούς για το ποιός έφταιξε που η Ελλάδα χρεωκόπησε οικονομικά και ηθικά ως επίσημο κράτος. Οσα διλήμματα, όσοι εκφοβισμοί, όσες υποσχέσεις αυτόκλητων σωτήρων, όση προπαγάνδα των ΜΜΕ κι’ άν επιστρατεύουν καθημερινά στην αγωνιώδη προσπάθεια ώστε να διατηρηθούν οι πάσης μορφής κατεστημένες εξουσίες, δεν πείθουν παρα μόνον εκείνους που ακόμα φορούν τις κομματικές παρωπίδες, τους αφελείς και αυτούς που προσδοκούν σε κάποιο ρουσφέτι. Αφού λοιπόν μας έχουν φτάσει σ’ αυτό το σημείο, προτιμώ απο δώ και πέρα να πέσω στο έδαφος και να φάω λάσπη ξέροντας οτι με τις δυνάμεις που διαθέτω κάποια στιγμή θα σηκωθώ όρθιος, αφού δεν θα χρωστώ σε κανέναν αλήτη εκβιαστή(ούκ αν λάβεις παρα του μή έχοντος), παρά να έχουμε μια ζωή στο σβέρκο μας και στων παιδιών μας τους ξένους και ανελέητους τοκογλύφους παρέα με τους ντόπιους δοσίλογους, που σαν βδέλες θα ρουφάνε σιγά και βασανιστικά όλο μας το αίμα μέχρι στο τέλος μοιραία να πεθάνουμε.
    Καλό βόλι, λοιπόν συμπατριώτες και χωρίς φόβο, για να περισώσουμε όσο περνάει απο το χέρι μας, ό,τι έχει απομείνει απ’ τις ιστορικές μας παρακαταθήκες, που οι γνωστοί πλέον σε όλους μας νενέκοι πολιτικοί βάλθηκαν να ξεπουλήσουν για μιά καρέκλα εξουσίας και χωρίς ντροπή βγαίνουν σήμερα εκφοβίζοντας με ψευτοδιλήμματα για να αρπάξουν και πάλι την ψήφο μας. Το νού σας ωρέ ! Τώρα είμαστε εμείς ο απλός λαός που ορίζει και αποφασίζει αν θα απαλλαγούμε μιά και καλή απο τα παράσιτα και τα τρωκτικά των τελαυταίων 37 χρόνων που μας έφεραν εδώ ή θα επιτρέψουμε και πάλι να ορίζουν αυτά τις ζωές μας.Το οφείλουμε στο ελληνικό μας φιλότιμο και στην αξιοπρέπειά μας.

Σχολιάστε