My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Επιτυχής ο αποχιονισμός σε Κιλκίς -

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Η Αγαθοπούλου για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων

Η προσωπική μαρτυρία της υποψήφιας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός που σόκαρε την κοινωνία του Κιλκίς

Εχθές το βράδυ 28/5 η πόλη του Κιλκίς έγινε για άλλη μια φορά μάρτυρας μιας προσπάθειας δηλητηρίασης όλων των αδέσποτων ζώων της πόλης. Βρέθηκαν θανατωμένα τουλάχιστον επτά ζώα (σκύλοι και γάτες) σε διάφορα σημεία της πόλης. Το γεγονός δε μοιάζει τυχαίο, και φυσικά δεν είναι. Υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι τον πραγματικό εχθρό τον εντοπίζουν στα μάτια ενός αδέσποτου, και αυτό θεώρησαν ότι έπρεπε να εξοντώσουν.

Ο Φιλοζωικός σύλλογος που είναι ο κύριος ενδιαφερόμενος αυτή τη στιγμή για την κατάσταση των αδέσποτων στην πόλη μας και που με πολλή εθελοντική δουλειά και με λίγα χρήματα κατάφερε να χτίσει ένα κυνοκομείο και να φροντίζει περίπου 180 αδέσποτα ζώα, διαδήλωσε σήμερα το πρωί μπροστά σε ένα αποτροπιαστικό θέαμα, μπροστά στα σκαλιά του Δημαρχείου, για τη σχετική ανευθυνότητα που έχει δείξει στο συγκεκριμένο θέμα ο Δήμος.

Από αυτό το σημείο και μετά θα σας μεταφέρω την προσωπική μου μαρτυρία για το γεγονός, η οποία πραγματικά μου άφησε πολύ συγκεχυμένες εντυπώσεις. Φτάνοντας μπροστά στο Δημαρχείο είδα κόσμο να φωνάζει προς το μέρος του κ. Μπαλάσκα ότι αυτοί ευθύνονται για την συγκεκριμένη κατάσταση, ενώ ο κ. Μπαλάσκας απαντούσε σε υψηλούς τόνους “Και τι θέλετε εμείς να κάνουμε; Όχι πείτε μας εσείς τι να κάνουμε; Εδώ οι άνθρωποι πεινάνε και εσείς ενδιαφέρεστε περισσότερο για τα ζώα; Ωραία, αλλά εμείς τι να κάνουμε;”

Εκείνη τη στιγμή πλησίασα τον κ. Μπαλάσκα και παραβλέποντας το γεγονός ότι είναι υπόδικος και δεν έχει κανένα δικαίωμα να βρίσκεται εκεί,τον ρώτησα: τι εννοείτε; Αν δεν είναι η τοπική αυτοδιοίκηση υπεύθυνη για τα προβλήματα της πόλης, τότε ποιος είναι; Και αν εσείς δεν ενδιαφέρεστε για τα ίδια τα ζώα, αυτά τα αδέσποτα προκαλούν προβλήματα και στους κατοίκους, ούτε γι’ αυτούς είστε υπεύθυνοι; Και συνέχιζε να με ρωτάει τι να κάνουμε και ότι δεν έχουμε λεφτά.

Στη συνέχεια ανεβαίνοντας στο γραφείο του για να δω την καταγγελία την οποία ο ίδιος λίγη ώρα πριν είχε κάνει σημαία και κουνούσε μπροστά στον κόσμο λέγοντας “οι πολίτες δε θέλουν τα αδέσποτα, ορίστε μας έφεραν 30 υπογραφές οι γονείς των παιδιών ενός νηπιαγωγείου, ότι δέκα γάτες μολύνουν τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου”, συνάντησα την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία με διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τον Φιλοζωικό Σύλλογο στο έργο του δίνοντάς του λεφτά για τροφές κ.ά. Πράγμα το οποίο έχω κάθε καλή πρόθεση να δεχτώ, αυτό όμως που δε μπορώ να δεχτώ είναι να δώσω εύσημα στο Δήμο για τη συγκεκριμένη κίνηση, αφού προσωπικά το θεωρώ ελάχιστη υποχρέωσή του.Και για να δείτε το μεγαλείο της συζήτησης, όταν κάποια στιγμή μια κυρία απάντησε στο ερώτημά του, τι να κάνουμε, του είπε ” Δώστε μας τον λόφο να τον αξιοποιήσουμε”. Τότε ο κ. Μπαλάσκας της απάντησε ότι ο λόφος έχει ήδη γίνει μουσείο και ότι αυτό που ζητά η κυρία δεν γίνεται! Αγνοεί δηλαδή ότι εκτός από το κτήριο που υπάρχει στον λόφο του Αη Γιώργη υπάρχει και μια έκταση δασική και μη, που ίσως με κάποιες καλές προθέσεις θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Ίσως να μπερδεύτηκε από τον κύριο που είπε ότι τα σκυλιά είναι προτιμότερο να ζουν ελεύθερα στις πόλεις και όχι στα κυνοκομεία, και είπε να τους προσφέρει και ένα μέγαρο για σπίτι, όπως το πρώην αναψυκτήριο του λόφου.

Από όλα τα παραπάνω καταλήγουμε και πάλι στο εξής συμπέρασμα: Ότι οι άνθρωποι και οι μηχανισμοί που μας οδήγησαν σε αυτή την κρίση, δε μπορούν και να μας βγάλουν από αυτήν. Γιατί πολύ απλά δεν είναι διατεθειμένοι. Μόνοι μας πρέπει να βγούμε, αφήνοντάς τους πίσω. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες εμείς για την βελτίωση του τρόπου ζωής μας και του τόπου μας, γιατί κανείς από αυτούς δεν έχει σκοπό να το κάνει. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!!

Υ.Γ Να ζητήσω συγγνώμη για το προσωπικό ύφος του παραπάνω κειμένου, αλλά θεώρησα ότι κάποια πράγματα που κάποιος πολίτης δε θα ήθελε να πει επώνυμα, εγώ με την ιδιότητα του δημοσίου προσώπου, θα μπορούσα να το κάνω. 

Σχόλια
One Response to “Η Αγαθοπούλου για τη δηλητηρίαση κατοικίδιων”
  1. Ο/Η ανα-ποδος λέει:

    “οι πολίτες δε θέλουν τα αδέσποτα….δέκα γάτες μολύνουν τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.”. Οι γάτες και τα υπόλοιπα αδέσποτα δεν μολύνουν κανένα σχολείο. Τα σκουπίδια που πετάμε μικροί-μεγάλοι όπου μας καπνίσει, αυτά δημιουργούν εστίες μόλυνσης πολύ πιο επικίνδυνες για τα παιδιά. Λοιπόν αν θέλουμε μία καθαρή πόλη και επειδή δεν έχουμε την απαιτούμενη παιδεία ας δημιουργηθεί ένας φορέας που θα τιμωρεί όσους ασυνείδητους μολύνουν το περιβάλλον.Θα μαζέψει με αυτό τον τρόπο, με τα μικρά πρόστιμα δηλαδή(5 ευρώ πρόστιμο λέω ένα παράδειγμα η ρίψη σκουπιδιού στο δρόμο) λεφτά και ο φτωχός μας δήμος. Όταν με το καλό θα αποκτήσουμε μία καθαρή πόλη τότε θα μπορούμε να λύσουμε πιο εύκολα και άλλου τύπου (προβλήματα;) όπως τα αδέσποτα ζώα.

Σχολιάστε