My Twitter Feed

20 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Περί τους 500 οι εμβολιασμοί -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Και πάλι το λιανεμπόριο στη λαϊκή -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Έξι τα νέα κρούσματα σε ν. Κιλκίς -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

ΔΕΥΑΠ: Απάντηση στη ΛΑΣΥ -

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Χαμόγελα απ`τα 2 μόνο κρούσματα -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Η Σ. Μπεκατώρου δεν είναι η μόνη -

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τριήμερο ανάσας για το ν. Κιλκίς -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Χώρος για φιλοξενία των αστέγων -

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Η κρυφή γοητεία της ΥΕΝΕΔ

Stelios_KouloglouΤου Στέλιου Κούλογλου (tvxs)

—————————————————————————————————————————————————————–Σίγουρα η εν ψυχρώ εκτέλεση της ΕΡΤ είναι ένα καλό δώρο στα ιδιωτικά κανάλια, για το οποίο η ΝΔ περιμένει τα κατάλληλα ανταλλάγματα. Ασφαλώς η αιφνιδιαστική ανακοίνωση της έχει να κάνει με την προσπάθεια αλλαγής του θέματος της ημέρας, που διαφορετικά θα ήταν το φιάσκο Gazprom-ΔΕΠΑ. Οπωσδήποτε η επιλογή της χρονικής στιγμής έγινε με βάση τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που εμφανίζουν την ΝΔ να προηγείται ελαφρώς, την ίδια ώρα που τα άλλα δύο συγκυβερνώντα κόμματα χάνουν έδαφος, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Και είναι τέλος γεγονός ότι συνιστά μια ακόμη κίνηση υποταγής στην τρόικα, που εδώ και και 2 χρόνια γκρινιάζει επειδή τρία δημόσια κανάλια της φαίνονται πολλά.

‘Όμως πίσω από την χωρίς προηγούμενο απόφαση Σαμαρά, υπάρχει μια γενικότερη απέχθεια σε αυτό που αντιπροσωπεύει η ΕΡΤ. Όχι βέβαια εξ αιτίας του αριθμού των υπαλλήλων της ή των σχέσεων  πολιτικής πατρωνίας, γιατί αυτές κάθε φορά που κυβέρνησε η ΝΔ τις αποθέωσε κυριολεκτικά. Το μεγάλο φαγοπότι της πενταετίας 2005-2009, όταν αυτοί που κυβερνούσαν μοιάζουν αριστεροί σε σύγκριση με τους σημερινούς, ακολούθησε ένα όργιο ακατάσχετης ρουσφετολογίας και διαφθοράς από το περσινό καλοκαίρι, όταν η ΝΔ επανήλθε δια της τρικομματικής στα πράγματα. Και είναι πραγματικά εξοργιστικό να δηλώνουν δια στόματος Κεδίκογλου ότι η “η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι”, αυτοί ακριβώς που τους τελευταίους 11 μήνες τακτοποίησαν πλουσιοπάροχα στο ραδιομέγαρο. και την τελευταία ξανθή χαζογκόμενα.

Η απέχθεια οφείλεται στο πολιτισμό που με όλα τα προβλήματα της εκπέμπει η ΝΕΤ, καθώς και στις δυνατότητες ουσιαστικής ενημέρωσης των πολιτών τις οποίες διαθέτει,παρ’ ότι έχουν λίγο αξιοποιηθεί. Δεν τους αρέσουν τα ντοκιμαντέρ, οι καλές ταινίες και τα ποιοτικά σίριαλ καθώς και οποιαδήποτε ψυχαγωγική εκπομπή που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με τις βασικές αισθητικές τους προτιμήσεις, τα σκυλάδικα και την Γιουροβίζιον. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το πρώτο πράγμα που κατέστρεψαν πέρυσι το καλοκαίρι ήταν ο τομέας ενημέρωσης και τα δελτία ειδήσεων της ΝΕΤ, που μετά από το 1989 κέρδισε την πρώτη θέση στην τηλεθέαση την βραδιά των εκλογών του 2012. Ακόμη και ο Λιάτσος τοποθετήθηκε επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα πράγμα που οδήγησε την ποιότητα και την τηλεθέαση των ειδήσεων σε ελεύθερη πτώση, αλλά στην ακροδεξιά ομάδα που κινεί τα νήματα στην ΝΔ ούτε αυτό έφθανε. Ακόμη και όταν ελέγχουν την διοίκηση της ΕΡΤ ξέρουν ότι το έχουν καταφέρει χωρίς να το αξίζουν, μοιάζουν σαν καρχαρίες έξω από το νερό. Αρκεί να δει κανείς την γλώσσα του σώματος τους μέσα στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής, για να καταλάβει ότι νιώθουν όπως η πουτάνα στην Σκάλα του Μιλάνου.

Ο Σαμαράς δεν σκοπεύει φυσικά να απολέσει τις, περιορισμένες έστω, προπαγανδιστικές δυνατότητες που θα του προσφέρει η νέα κουτσουρεμένη ΕΡΤ από τον Σεπτέμβριο. Θέλει απλώς να την κλείσει, να της αλλάξει από τα φώτα μέχρι και έδρα, ώστε να ξαναγυρίσουμε σε αυτό το πολύτιμο πετράδι που η ελληνική ακροδεξιά έχασε μετά την μεταπολίτευση: την χουντική ΥΕΝΕΔ. Αν τα καταφέρει, η χώρα θα πάει 40 χρόνια πίσω και όχι μόνο στον τομέα της ενημέρωσης και της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας. Εκτός και αν η κίνηση αποδειχθεί το μοιραίο λάθος μιας απίστευτης για τους ανίδεους ακροδεξιάς αλαζονονικής ομάδας, που εκφράστηκε για πρώτη φορά τόσο καθαρά στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Σχολιάστε