My Twitter Feed

4 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Βιεϊρίνια στον ΣΦ ΠΑΟΚ Κιλκίς -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Καλείται συνεταιριστική τράπεζα -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Ναι αλλά γινόμαστε …Χόλυγουντ! -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Έχει Ευζώνους και η Ευρυτανία; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Παίρνουμε πάλι την ανηφόρα; -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Η κρίση ας γίνει ευκαιρία

Του Παναγιώτη Τσομπανίδη (Κτηνοτρόφος,μέλος ΤΕ Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ)

—————————————————————————————————————————————————————————–Η έλλειψη στρατηγικής από πλευράς των κυβερνήσεων τα τελευταία τριάντα οκτώ (38) χρόνια, η ανελέητη δράση των καρτέλ και των μεσαζόντων, ο τρόπος λειτουργίας  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε όλες τις βαθμίδες του, που περιορίζεται  μονάχα στον διαχειριστικό ρόλο των επιδοτήσεων, μη επιδεικνύοντας ουσιαστικό έργο καθώς δεν επενδύει στην εκπαίδευση, στην έρευνα και την ενημέρωση, οδήγησαν και οδηγούν την Ελληνική Κτηνοτροφία στην καταστροφή.

Παρόλα αυτά  οι κτηνοτρόφοι δεν οργανώνονται, δεν συνεταιρίζονται και επιλέγουν το μοναχικό δρόμο με αποτέλεσμα να γίνονται εύκολη λεία στα καρτέλ γάλακτος-κρέατος και στους μεσάζοντες. Εν μέρει έχουν δίκαιο, διότι οι συνεταιρισμοί είναι απαξιωμένοι, οικονομικά και ηθικά στις συνειδήσεις τους, ενώ οι σύλλογοι έχουν έναν καθαρά συνδικαλιστικό ρόλο, διεκδικώντας πάντα και μόνο το αυτονόητο.

Κατά τη γνώμη μου, μην περιμένετε να μας σώσει κανείς. Η κρίση ας γίνει ευκαιρία. Μόνοι μας μπορούμε να βρούμε την άκρη. Μέσα από τους νέους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς που δημιουργούνται να στηθούν ομάδες παραγωγών, που σε πρώτη φάση θα πουλούν και θα αγοράζουν όλοι μαζί, χαμηλώνοντας έτσι το κόστος παραγωγής μέσα από δημοκρατικές και καθαρές διαδικασίες και με επόμενο βήμα, γιατί όχι, να πάμε στην μεταποίηση διότι το συμφέρον του ενός έρχεται μέσα από το συμφέρον των πολλών.

Σχολιάστε