My Twitter Feed

2 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ποιοι εκλέχτηκαν στη νέα ΝΕ Κιλκίς -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

“Υποβάθμιση και της Γουμένισσας” -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κοιτάμε Μπροστά χωρίς απόβλητα -

Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, 2021

Κορονοϊός: Η ύφεση συνεχίζεται… -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Με ένα κλικ περιήγηση στο “Κήπο” -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Διασωληνωμένος ο Εμμανουήλ -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Κ. Κιλτίδης με θλίψη και θυμηδία! -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Όχι στη μονάδα αποβλήτων -

Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, 2021

Η κοπή της πίτας του Επιμελητήριου

Σε μία λιτή εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Φεβρουαρίου η κοπή της βασιλόπιτας του Επιμελητηρίου και των εμπορικών και επαγγελματικών φορέων του ν. Κιλκίς, με χαιρετισμούς από τους βουλευτές του νομού, Θ. Παραστατίδη, Γ. Γεωργαντά και Χρ. Χατζησάββα, τον δήμαρχο Παιονίας Χρ. Γκουντενούδη, τον περιφερειακό σύμβουλο Π. Θωμαΐδη και τον αντιδήμαρχο Κιλκίς Δ. Τσαντάκη.

pita-eve-kilkis1Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης έκανε τη κύρια ομιλία της εκδήλωσης, η οποία συνοδεύτηκε από προβολή οπτικοακουστικού υλικού με τις κυριότερες δράσεις του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Τονικίδης επέμεινε στην αποτελεσματικότητα των οργανωμένων και συντονισμένων δράσεων, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την επιτυχία του θεσμού πλέον, “ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΙΛΚΙΣ” που έχει καθιερωθεί και αναγνωρισθεί πανελληνίως. Ενός θεσμού που έχει την μεγάλη επιτυχία χάρη στην αρμονική συνεργασία του Επιμελητηρίου με τους δήμους του νομού και την περιφέρεια.

Στην ομιλία του ο κ. Τονικίδης αναφέρθηκε και στην προσπάθεια εξωστρέφειας που επιδόθηκε το Επιμελητήριο τόσο μέσω των ουσιαστικών αδελφοποιήσεων (με Επιμελητήρια Λευκωσίας και Σμύρνης) όσο και με τις διαρκείς επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό, Αποστολές και επαφές που έχουν φέρει ακόμη και επενδύσεις, στόν τόπο μας.

pita-eve-kilkis2Αναφέρθηκε επίσης στην επιτυχή προσπάθεια του Επιμελητηρίου στην κατάργηση του φόρου 2% – 5% στον τζίρο των επιχειρήσεων αναψυχής και εστίασης, όπως και στην προσπάθεια να μπει τάξη στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην δημιουργία και λειτουργία ήδη του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου Αγροδιατροφικών προϊόντων, το οποίο ήδη παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα.

Μετά την ομιλία ακολούθησε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου με προϊόντα προσφορά από τη Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Κιλκίς και την Φάρμα Κουκάκη ΑΕ και Ροδόνας Α.Ε.

Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ. Εμμανουήλ, ενώ το φλουρί έπεσε στους εκπροσώπους του Τοπικού Τύπου.

Η ομιλία του Π. Τονικίδη

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, φίλες και φίλοι, είναι πλέον γνωστό το ερώτημα αν είναι καιρός για εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα.

Αν δηλαδή υπάρχει διάθεση και ενδιαφέρον για εορταστικές συναθροίσεις, όταν η κοινωνία βράζει από θυμό και οργή.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι της επιχειρηματικότητας φίλες και φίλοι είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει διάθεση από κανέναν για γιορτές, αλλά ούτε πρόκειται ως μοιραίοι και απαθείς να αποδεχτούμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας, χωρίς την συμμετοχή μας.

Δεν πρέπει να ανεχθούμε άλλο αυτούς που μονίμως επιφορτίζουν του πολίτες με φόβο και άγχος, για να ευημερούν οι αριθμοί και να υποφέρουν οι πολίτες

Σήμερα από το Κιλκίς επιμένουμε και στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και τις προοπτικές της επιχειρηματικότητας για την ικανοποίηση χρόνιων αιτημάτων.  

Αντιστεκόμαστε σθεναρά με όλες τις ψυχικές μας δυνάμεις, απέναντι στις δυσοίωνες προβλέψεις και στις παράλογες και απάνθρωπες απαιτήσεις των δανειστών και φυσικά κόντρα στη συνεχιζόμενη στάση των κυβερνήσεων να ποινικοποιούν το επιχειρείν και ιδιαίτερα το κέρδος.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς δίνει καθημερινό και δύσκολο αγώνα για να υπηρετεί τα μέλη του και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

Δεν συμβιβαστήκαμε στον άχαρο ρόλο που θεσμικά μας παρέχει ο νόμος ξεπεράσαμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις για να είμαστε χρήσιμοι και ωφέλιμοι σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες του επιχειρηματικού κόσμου.

Επιδιώξαμε συνεργασίες κ συνέργειες με όλους τους θεσμοθετημένους φορείς του τόπου για το καλύτερο αποτέλεσμα από την πρώτη μέρα της διοίκησης μας.

Γνωρίζοντας ότι η ελεύθερη οικονομία προ πολλού έχει περάσει στην παγκοσμιοποίηση δώσαμε ιδιαίτερο βάρος στην εξωστρέφεια των δράσεων μας και επιγραμματικά αναφέρω τις δύο αδελφοποιήσεις με τα Επιμελητήρια Λευκωσίας και Σμύρνης οι οποίες εξ αρχής ξεπερνούν κατά πολύ το κλασικό εθελοντικό πλαίσιο. Προσπαθούμε και ήδη έχουν γίνει βήματα σε μια συνεργασία πέρα από τη στενά οικονομική αφού πρόκειται για δύο περιοχές όπου ο ελληνισμός της προκοπής και του κοσμοπολιτισμού, έχει αφήσει και εξακολουθεί να αφήνει ένα ισχυρό ίχνος.

Αξιοποιούμε επαφές και ευρωπαϊκά κονδύλια για επιχειρηματικές αποστολές στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, η ελληνική και Κιλκισιώτικη επιχειρηματικότητα έρχεται σε χρήσιμη και κρίσιμη επαφή με την ευρωπαϊκή. Τα οφέλη είναι πολλά, μεταξύ των οποίων και η πολύτιμη προσέλκυση επενδύσεων στον τόπο μας.

Εδώ φυσικά θα αναφερθώ, για να τονίσω τη σημασία και την αξία αυτών των επαφών στην επένδυση των Βέλγων επιχειρηματιών που ήδη λειτουργεί στην περιοχή του Δήμου Παιονίας απασχολώντας. 25  εργαζομένους

Μέσα από την εξωστρεφή και αδιάκοπη δράση μας, δρομολογήσαμε την ίδρυση τράπεζας μικρο πιστώσεων στο Κιλκίς ενός θεσμού δηλαδή, που στην Ευρώπη εδώ και χρόνια προσφέροντας ανάσες στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Οι πιστώσεις που θα χορηγούνται, θα είναι από 5 έως και 40 χιλιάδες ευρώ, χωρίς το βραχνά των υποθηκών βασικών περιουσιακών στοιχείων.

Με τη δράση μας εδώ και χρόνια καταφέραμε να δώσουμε ανάσες στην επιχειρηματικότητα της εστίασης και της αναψυχής ο αλήστου μνήμης φόρος επί του τζίρου 2% και 5% που έπνιγε τις επιχειρήσεις αυτές, ύστερα από επίμονες και συντονισμένες ενέργειες με άλλα Επιμελητήρια αποτελεί πλέον παρελθόν.

Ο ίδιος κλάδος για χρόνια ταλαιπωρείται από τον βραχνά των περίφημων, Πνευματικών Δικαιωμάτων με ενέργειες μας και με την πολύτιμη συμβολή πολιτικών παραγόντων, μπαίνει τάξη σε ένα άναρχο και θολό τοπίο. Ήδη δρομολογήθηκε Νομοθεσία ρύθμισης του θέματος.

Ο Αγροτοδιατροφικός τομέας απ’ όλους χαρακτηρίζεται ως πυλώνας και συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας στον αγώνα για την ανάκαμψη. Το Επιμελητήριο αξιοποιώντας ευρωπαϊκό διακρατικό πρόγραμμα, υλοποίησε το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο για τα αγροτικά προϊόντα. Ήδη έχουμε προκληθεί και έχουμε ανταποκριθεί πολλές φορές για την παρουσίαση της λειτουργίας του. Για παράδειγμα την Πέμπτη μας ήλθε πρόσκληση από το δήμο Τυρνάβου και εντός τον ήμερων θα είμαστε εκεί για την παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου.

Ιδιαίτερο βάρος και σε καθημερινή βάση δίνουμε στον τομέα της προβολής του τόπου μας. Μέσα από επαφές και οργανωμένο οπτικοακουστικό υλικό, προβάλουμε τον τόπο τις επιχειρήσεις, τα προϊόντα τα τουριστικά ενδιαφέροντα

Μέσα από την δράση μας δημιουργούνται πλέον κανονικοί θεσμοί στο νομό μας. Το φεστιβάλ “Κερνάμε Κιλκίς” είναι πλέον γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε βέβαια τη μεγάλη αξία και την αποτελεσματικότητα της άψογης συνεργασίας του Επιμελητηρίου με τις τοπικές μας αιρετές αρχές. Το εύγε ανήκει σε όλους!

Σχολιάστε