Η ισχυρή «Φάρμα Κουκάκη»
«Η ποιότητα είναι διαχρονική και δεν μπορεί να την επηρεάσει καμία βύθιση της αγοράς». Μοιάζει απλό όσο και δύσκολο αλλά αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για τη «Φάρμα Κουκάκη», έτσι όπως ο ίδιος ο κ. Αθανάσιος Κουκάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της αναφέρει στην «Κ».
Τη γαλακτοβιομηχανία που έχει συνδέσει τη φήμη της με την παραγωγή προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και κατάφερε μέσα στην κρίση και ενώ η αγορά γάλακτος υποχωρεί διαρκώς να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της, να υπερτριπλασιάσει την κερδοφορία της και να διπλασιάσει τις εξαγωγές της κάθε χρόνο, με τα προϊόντα της να φτάνουν σε 16 χώρες από την Ιβηρική μέχρι την Ασία.
Η ενασχόληση με το γάλα δεν ήταν κάτι καινούργιο για την οικογένεια Κουκάκη, καθώς εκεί στη μεταξύ Πάικου και Κρουσίων περιοχή, στο Κιλκίς, λειτουργούσε από το 1977 αγελαδοτροφική μονάδα. Η ριζική στροφή γίνεται το 2000, όταν δημιουργείται και μονάδα παστερίωσης και πλέον ξεκινά τη λειτουργία της ως γαλακτοβιομηχανία.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο της “Καθημερινής”