My Twitter Feed

9 Μαΐου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παραμένουμε στο “βαθύ κόκκινο” -

Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κέντρο -

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Μ. Σχοινάς: Επίτιμος στη Παιονία -

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Σε αργή υποχώρηση ο κορονοϊός -

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Δικογραφίες σε βάρος ιερέων -

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Δωρεάν τεστ σε τρεις οικισμούς -

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Στεφάνια για την εργατική 1η Μάη -

Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ! -

Πέμπτη, 6 Μαΐου, 2021

Η Ημέρα αγώνων κατά του φασισμού

«Η 9η Μαΐου, ημέρα ορόσημο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία», είναι ο τίτλος της σημερινής δήλωσης του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Ανδρέα Βεργίδη, η οποία έχει ως εξής: 

“Με αφορμή τον εορτασμό των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού , στις 9 Μαΐου 2021, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 9η Μαΐου είναι ημέρα ορόσημο στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, καθώς σηματοδοτεί τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και ουσιαστικά το τέλος του φασισμού και του ναζισμού. Η σημερινή μέρα, είναι ημέρα μνήμης και αντίστασης. Τιμούμε τη γενιά που δεν λύγισε απέναντι στη ναζιστική κατοχή και αγωνίστηκε για την ελευθερία.

Οι καταστροφικές συνέπειες του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου έπληξαν ολόκληρη την ανθρωπότητα. Μέσα, όμως, από τα συντρίμμια ενός πολέμου με τραγικό απολογισμό, αναζωπυρώθηκαν οι οικουμενικές αξίες της δημοκρατίας, της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και έγιναν στέρεες βάσεις για την επόμενη μέρα.

Το βάρος της ιστορικής μνήμης δεν μας επιτρέπει σε καμία περίπτωση να ξαναζήσουμε γεγονότα που στο παρελθόν οδήγησαν στο χάος,  σε ολοκαυτώματα. Τιμούμε όλους όσοι υπερασπίστηκαν τις πανανθρώπινες αξίες  και έδωσαν μέσα από τους αγώνες τους διδάγματα ήθους και αρετής».

Σχολιάστε