My Twitter Feed

7 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ενημέρωση για δρόμο σε Παιονία -

Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Η επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΓΝΚ

Ενημέρωση από Σισμανίδη και Σάτσογλου – Ανακοίνωση του Αν. Καζαντζίδη.

Στα πλαίσια της χθεσινής (Τρίτη) επίσκεψής του στο νομό μας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη και στο Νοσοκομείο στο Κιλκίς, όπου  είχε και συνάντηση με τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πτυχές του προσφυγικού στο Δήμο Κιλκίς και του επέδωσε υπόμνημα για την αποσυμφόρηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου.

mitsotakis-nosokomeio-kilkisΣτο υπόμνημα επισημαίνονται και οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την ισομερή κατανομή των προσφυγικών ροών σε όλους τους δήμους της επικράτειας με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Κιλκίς, ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τον εκτελούντα χρέη διοικητού Αιμ. Σάτσoγλου για την βεβαρημένη λειτουργία του Ιδρύματος λόγω και των δεκάδων περιστατικών που καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει με τους πρόσφυγες. Στη στνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε την Παιδιατρική Κλινική.

Το υπόμνημα του δημάρχου Κιλκίς

Αξιότιμε Πρόεδρε της ΝΔ

Με την ευκαιρία της σημερινής τιμητικής επίσκεψής σας στο Δήμο Κιλκίς, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για την κρατούσα κατάσταση στην περιοχή μας σε ότι αφορά το προσφυγικό ζήτημα.

Ο Δήμος Κιλκίς συναίνεσε στη λειτουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στην περιοχή του Χέρσου για λόγους εθνικού συμφέροντος, μετά από συνεννόηση με τα υπουργεία Εσωτερικών και  Εθνικής Άμυνας για τη φιλοξενία 2.000 προσφύγων.

Το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων λειτουργεί στο στρατόπεδο ”Μαζαράκη” με ευθύνη του στρατού ενώ τη συνολική του διαχείριση έχει αναλάβει ο Δήμος Κιλκίς με τη συνδρομή των Τοπικών Κοινοτήτων Χέρσου, Μεγάλης Στέρνας, του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας και εθελοντικών οργανώσεων.

Στο βραχύβιο διάστημα παρουσίας του εν λόγω Κέντρου έχει διακριβωθεί η υπερφόρτωσή του με διπλάσιο αριθμό προσφύγων (4.000 άτομα) με συνέπεια αφενός να καθίσταται δυσχερής και προβληματική η λειτουργία του και αφετέρου να απουσιάζει παντελώς η κρατική αρωγή, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών ιθυνόντων.

Πέραν τούτων στην τοπική κοινωνία του Χέρσου, η οποία επέδειξε και συνεχίζει να επιδεικνύει την αλληλεγγύη της προς τους πρόσφυγες, επικρατεί εύλογα αναταραχή από τη συγκέντρωση ενός τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων.

Η Δημοτική Αρχή Κιλκίς εκτιμά ότι  για την ομαλή λειτουργία και διαχείριση της προσφυγικής δομής του Χέρσου είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση αποσυμφόρησή της με κατανομή 2.000 προσφύγων προς την ενδοχώρα.

Επαναλαμβάνει την πρότασή της, την οποία διατύπωσε από τότε που ανέκυψε το προσφυγικό ζήτημα στην περιοχή μας, για τον αναλογικό επιμερισμό των προσφυγικών ροών σε όλους τους Δήμους της επικράτειας, πλην της Θράκης, ώστε να υπάρξει δίκαιη και ισομερή κατανομή τους στη χώρα.

Είναι αδιανόητο, άδικο και επιζήμιο για προφανείς λόγους οι δύο Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ο Δήμος Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας, να επιβαρύνονται με το 50% του προσφυγικού πληθυσμού και οι άλλοι ΟΤΑ να μη συμμετέχουν αναλογικά στη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

Είναι αδιανόητο και υποκριτικό συνάμα, το κράτος από τη μια πλευρά να υποστηρίζει ότι δε  θα επιτρέψει να γίνει η χώρα αποθήκη ψυχών και να έχει πράξει επί της ουσίας αυτό που απεύχεται, μετατρέποντας όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς σε ένα απέραντο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας και αποσείοντας εντελώς το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.

Για τους λόγους που αναπτύχθηκαν παραπάνω, στους οποίους υπογραμμίζουμε και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Χέρσου,

 ο Δήμος Κιλκίς απαιτεί την αποσυμφόρηση του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Χέρσου, την ισομερή κατανομή του προσφυγικού πληθυσμού σε όλους τους νομούς της επικράτειας και τη συμμετοχή των αρμοδίων Υπουργείων και φορέων στη διαχείριση της λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου προκειμένου να λειτουργήσει  εύρυθμα και να υπηρετήσει πλήρως το σκοπό του που δεν είναι άλλος, από τις ομαλές και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων.   

kazantzidis-001Ο Αν. Καζαντζίδης

Εκτός των άλλων, τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευσε στην επίσκεψή του σε Ειδομένη και Νοσοκομείο Κιλκίς, κι ο πολιτευτής του κόμματος στο νομόού μας, Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης, απ` τον οποίο λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο Πρόεδρος του κόμματος συνοδεία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα και του αρμοδίου τομεάρχη – πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Β. Κικίλια ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ακολούθως διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την θλιβερή και άκρως προσβλητική για τη χώρα κατάσταση στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων της Ειδομένης.

Αμέσως μετά και συνοδεία του Δημάρχου Κιλκίς πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κιλκίς όπου ενημερώθηκε από τον εκτελούντα χρέη διοικητού κ. Σάτσoγλου για την βεβαρημένη κατάσταση – ως προς την λειτουργία – στην οποία βρίσκεται το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης λόγω και των δεκάδων περιστατικών που καθημερινά έχει να αντιμετωπίσει από τους πρόσφυγες του κέντρου φιλοξενίας Χέρσου (τον κυριότερο όγκο δέχεται η παιδιατρική κλινική την οποία ο κ. Μητσοτάκης και επισκέφθηκε).

O Πρόεδρος της Ν.Δ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε σε δηλώσεις του την παντελή απουσία και την ανοργανωσιά του κράτους σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στην Ειδομένη βουλιάζει ο ανθρωπισμός του απόντος κ. Τσίπρα.”

 

 

 

Σχολιάστε