My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η επέτειος της Μάχης του Σκρα

Η 99η επέτειος της Μάχης του Σκρα τιμήθηκε με τη δέουσα λαμπρότητα στον φερώνυμο ορεινό οικισμό της Παιονίας, την Κυριακή 14 Μαΐου 2017.

Το πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο των Πεσόντων, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ. Βησσαρίωνα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης και ο πρόεδρος του Παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος», Κώστας Νικολάκαρος, ενώ ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυκάστρου, Αρετή Καμπουρούδη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, το προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο Μουσείο της ιστορικής Μάχης του Σκρα από τον Δήμαρχο Παιονίας, τους εκπροσώπους του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, κ. Πιτένη.

Παράλληλα, το διήμερο 13 και 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε επετειακή πορεία Τροπαίου Α’ Παγκ. Πολέμου με την συμμετοχή 220 περίπου αξιωματικών και οπλιτών, οι οποίοι ξεκίνησαν την πρώτη ημέρα από τα Συμμαχικά Νεκροταφεία του Ζειτενλικ στη Θεσσαλονίκη φτάνοντας μέχρι το Πρόχωμα (35χλμ) και συνέχισαν την δεύτερη ημέρα από τον Λιμνότοπο Παιονίας μέχρι το Μνημείο του Σκρα (35χλμ).

Στους τρεις πρώτους των ανδρών και γυναικών απονεμήθηκαν στην πλατεία του Σκρα μετάλλια συμμετοχής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκρα, την Ένωση Κρητικών Συλλόγων Μακεδονίας, την Παλλεσβιακή Ένωση Θες/νίκης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του 4ου Διαμερίσματος Τούμπας Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, οι βουλευτές Θ. Παραστατίδης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Γ. Γεωργαντάς, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων όπως ο κ. Τσορλίνης του Πανελληνίου Συλλόγου Απόγονων Μακεδονομάχων «Παύλος Μελάς», ο πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Θες/νίκης, κ. Κουτλής, ο ευεργέτης του δήμου, αντιστράτηγος ΕΑ Δημήτριος Οικονόμου μετά της συζύγου του Άννας, εκπρόσωπος του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Κιλκίς και εκπρόσωποι της Ένωσης Κρητικών Σωματείων & Συλλόγων Μακεδονίας.

Σχολιάστε