My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Η “εξ αποστάσεως” ξανάρχεται;

*Έτοιμο δηλώνει το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς.

Ενώ ο κορονοϊός καλπάζει και τα “μέτρα” πέφτουν σαν το χαλάζι, το ενδεχόμενο να ξαναζήσουμε την “εξ` αποστάσεως εκπαίδευση” στα σχολεία μας, γίνεται όλο και ποιο πιθανό!

Ενόψει αυτού του ενδεχόμενου, λοιπόν, το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς φρόντισε με ανακοίνωσή του να μας ενημερώσει ότι είναι ήδη έτοιμο να εφαρμόσει την “εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας “.

Η ανακοίνωση με τον τίτλο “ούτε μια ώρα χαμένη” έχει ως εξής:

“Ήταν προφανές ότι η φετινή σχολική χρονιά θα ήταν ιδιαίτερη. Κάθε σχεδιασμός έπρεπε να λαμβάνει υπόψη τις απρόβλεπτες, πλην όμως αναμενόμενες, επιπτώσεις της πανδημίας. Από την πρώτη στιγμή το σχολείο έλαβε μέτρα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα προέκυπταν. Στην κατεύθυνση αυτή:

Αναβαθμίστηκε και προετοιμάστηκε ο τεχνολογικός εξοπλισμός.

Ολοκληρώθηκε η οργάνωση των ψηφιακών τάξεων και η ενεργοποίηση των εικονικών αιθουσών διδασκαλίας.

Προετοιμάσθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό μέσα από ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις.

Ενημερώθηκαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι,

και όταν οι συνθήκες το επέβαλαν, χρειάσθηκαν μόλις 2 ώρες συντονισμού για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία όλος αυτός ο μηχανισμός. Έτσι, από την πρώτη μέρα μη προσέλευσης στο σχολείο, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν εξ΄ αποστάσεως ολόκληρο το ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων και να κάνουν τις προβλεπόμενες εργασίες.

Θεωρούμε ότι κάθε ώρα διδασκαλίας είναι πολύτιμη για τους μαθητές μας και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της παραμικρής απώλειας. Οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών μας θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι, όταν και αν χρειασθεί, το σχολείο είναι έτοιμο να συνεχίσει την εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας και να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν κενά. Ο στόχος εξαρχής ήταν και παραμένει: ‘’ ούτε μια ώρα χαμένη’’.

Αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς η προθυμία με την οποία ανταποκρίθηκε το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε”.

Σχολιάστε