My Twitter Feed

12 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η εκδήλωση για ποντιακή γενοκτονία, σε Κιλκίς

Περισσότεροι από 1500 πολίτες, ποντιακής καταγωγής και μη, συμμετείχαν το βράδυ της Κυριακής 20 Μαΐου 2012 στη μεγάλη κεντρική εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς, ήταν συνδιοργάνωση των Ποντιακών Σωματείων του νομού υπό την αιγίδα της Περιφερειακής ενότητας.

Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν με ιδιαίτερη ευλάβεια στο μνημόσυνο που τέλεσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Εμμανουήλ με πλήθος ιερέων από όλο το νομό μας. Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε ομιλία από τον κο Κώστα Φραγγίδη, πρόεδρο του συλλόγου «Εύξεινος Πόντος» Στοκχόλμης, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας όλες τις προσπάθειες που κατέβαλλαν προκειμένου να έχουμε την επίσημη αναγνώριση  της Γενοκτονίας των Ελλήνων Ποντίων από το Σουηδικό κοινοβούλιο.

Έπειτα, τη σκυτάλη πήρε η αναπαράσταση της γενοκτονίας. Στο δρώμενο αυτό, συμμετείχαν εθελοντικά πάνω από 100 Κιλκισιώτες πολίτες, ηλικίας 3 έως 83 χρόνων, οι οποίοι κατέθεσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης. Αξιοσημείωτη ήταν η ενεργή συμμετοχή πολλών μικρών παιδιών, που μιλούσαν άπταιστα την ποντιακή διάλεκτο, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την πολύ καλή δουλειά που κάνουν οι νέοι των σωματείων μας για τη συνέχιση και διατήρησή της.

Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης καθώς και όλους όσους παρευρέθηκαν στην Πλατεία Ειρήνης.

Όλοι μαζί, υποσχόμαστε πως τη φλόγα της ψυχής και των κεριών που ανάψαμε το βράδυ της Κυριακής 20 του Μάη, θα την κρατήσουμε αναμμένη και ενεργή έτσι ώστε να μην υπάρξει λήθη για το χαμό χιλιάδων αδικοχαμένων ψυχών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

Σχολιάστε