My Twitter Feed

6 Φεβρουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη για τη μονάδα αποβλήτων -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δίωξη Καλεμκερίδη για καταγγελίες -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Δύο νέοι παθολόγοι στο ΓΝ Γουμένισσας -

Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, 2021

Διαμαρτυρία για επίσκεψη Στεφανή -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Ήρεμα νερά ενόψει 3ου κύματος -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Έμποροι: Θέλουμε μαγαζιά ανοιχτά -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

Επίσκεψη Στεφανή για το ΠΚΕΕΥΕ -

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου, 2021

“Στη ΝΔ κάποιοι τρώνε δικούς της” -

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, 2021

Η Ε. Αγαθοπούλου και το “νέο αίμα” του ΣΥΡΙΖΑ

Η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, είναι η νεώτερη (27 ετών) που εκλέχτηκε με το κόμμα της νέας αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κοινοβύλιο. Στη γενιά των “τριαντάρηδων” ανήκει Κώστας Μπάρκας απ` τον Νομό Πρέβεζας, ενώ λίγο μεγαλύτερη (32 ετών) είναι η Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας.

Συνολικά, δεκάδες είναι τα στελέχη του ΣΥΝ που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δίνοντας τον τόνο στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από τα γνωστά στελέχη, τα οποία ήταν και στην προηγούμενη Βουλή, εξελέγησαν μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, όπως ο Θανάσης Πετράκος στον Νομό Μεσσηνίας και ο Νίκος Συρμαλένιος στον Νομό Κυκλάδων.

Στα Ιωάννινα εξελέγη το τοπικό στέλεχος του ΣΥΝ και γιατρός, ο Χρ. Μαντάς, ο Χρ. Καραγιαννίδης στη Δράμα, ο Δημήτρης Γάκης στα Δωδεκάνησα, ο Ν. Μιχαλάκης στην Καρδίτσα, η Ευγενία Ουζουνίδου στην Κοζάνη, η ηθοποιός Μ. Κανελλοπούλου στην Αχαΐα κ.ά.

Για πρώτη φορά, ωστόσο, το «αίτημα» των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ για πλουραλιστική εκπροσώπηση στη Βουλή έγινε πράξη.

Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) εξέλεξε τον Β. Χατζηλάμπρου στην Αχαΐα, τους τριαντάρηδες Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο στη Μαγνησία και Δημήτρη Κοδελά στην Αργολίδα, καθώς τον Βασίλειο Κυριακάκη στη Φθιώτιδα.

Εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο θα έχει και η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά (ΔΕΑ), καθώς στην Α’ Αθήνας εξελέγη η Μαρία Μπόλαρη και στην Α’ Θεσσαλονίκης η Ιωάννα Γαϊτάνη.

Το ΔΗΚΚΙ κατάφερε να εκλέξει την Τζένη Βαμβακά στη Β’ Πειραιά, τον Γιώργο Πάντζα στην Περιφέρεια Αττικής και στη μονοεδρική περιφέρεια Σάμου- Ικαρίας την Αγνή Καλογερή.

Από τον χώρο της ΑΚΟΑ προέρχεται η Ολγα Γεροβασίλη, αυτοδιοικητικό στέλεχος στον Νομό Αρτας.

Από τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν λείπουν και στελέχη που δεν είναι ενταγμένα σε κάποια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Α. Αλεξόπουλος, που εξελέγη στη Β’ Αθήνας, ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος κ.ά.

Τέλος, από τον χώρο του Αρματος Πολιτών (Γ. Δημαράς) προέρχονται ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου και ο Ευστάθιος Παναγούλης (εκλέχθηκαν αντίστοιχα στην Περιφέρεια Αττικής και στη Β’ Αθήνας).

Πηγή: ethnos.gr

Σχολιάστε