My Twitter Feed

1 Νοεμβρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Η Ειρήνη σε οικισμούς του Δ. Κιλκίς -

Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου, 2021

Από ένα αρνητικό ρεκόρ σε άλλο! -

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Εμβολιασμοί σε πέντε κοινότητες -

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Δωρεάν τεστ σε οκτώ οικισμούς -

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου, 2021

Πάντα στη κορυφή μεταδοτικότητας -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Νέοι αντιδήμαρχοι στη Παιονία -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς στη Διεύθυνση Δασών -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Η ελπίδα πλέον στις εκπτώσεις -

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου, 2021

Η Ειρήνη σε οικισμούς του Δ. Κιλκίς

Zητήματα όπως η πανδημία, η λειτουργία των σχολείων, το νομοθετικό πλαίσιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και τοπικά προβλήματα όπως η καθαριότητα, οι ελλιπείς συγκοινωνίες, τα δίκτυα ύδρευσης (Μικρόκαμπος) και αποχέτευσης (Γαλλικό και Καμπάνη), συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες η βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, έχοντας την ευκαιρία να συναντήσει τους προέδρους, τα μέλη των τοπικών συμβουλίων και πολίτες.ε

Όπως τονίζει η κ. Αγαθοπούλου, από όλα τα τοπικά συμβούλια αναφέρθηκε ότι ενώ ο Δήμος Κιλκίς πλέον περιλαμβάνει 7 πρώην καποδιστριακούς δήμους, η λειτουργία του περιορίζεται σ` αυτόν του Κιλκίς.

Άλλο ένα ζήτημα που έλαβε αρνητική κριτική από τους παρευρισκόμενους ήταν η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης να αφαιρέσει σχεδόν κάθε αρμοδιότητα και προϋπολογισμό από τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των χωριών, πράγμα που έχει συμβάλλει στη διόγκωση των προβλημάτων στη λειτουργία τους.

Η κ. Αγαθοπούλου, αφού άκουσε και κατέγραψε το σύνολο των τοποθετήσεων, δεσμεύτηκε για την ανάδειξή τους σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θέτοντας τα αντίστοιχα ερωτήματα στους αρμόδιους uπουργούς.

Τέλος, αναφέρθηκε στην συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω προγραμμάτων όπως το «Φιλόδημος», στην ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων στην λογική που προέβλεπε ο νόμος για την αυτοδιοίκηση «Κλεισθένης Ι» καθώς και τον προγραμματισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την περαιτέρω ενίσχυση των δήμων μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους.

Σχολιάστε