My Twitter Feed

11 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Πάντα ανησυχία από τα κρούσματα -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

“Εγκληματικό άνοιγμα σχολείων” -

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, 2021

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη κατάσταση -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το ΓΝΚ και η διασπορά του ιού -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Το Κιλκίς έχασε και τον Θ. Παυλίδη -

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, 2021

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

ΓΝΚ: Στη Βουλή η διαμαρτυρία

Το έγγραφο με τη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κιλκίς για τον ενδεχόμενο διαχωρισμό του νοσηλευτικού κλάδου, κατέθεσαν στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας, οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης και Γεώργιος Μουλκιώτης.

Στην επιστολή του προς τους κ. Κικίλια και Βρούτση, ο δυο βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

“Κύριοι Υπουργοί,

Σας αναφέρουμε το ψήφισμα-διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Αποτυπώνει την κάθετη αντίθεση των εργαζόμενων απέναντι στην διάταξη με ΠΝΠ της σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού, με τον έναν κλάδο να περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και το δεύτερο τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές. Διαχρονική θέση της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. αποτελεί η σύσταση ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΕ-ΤΕ-ΔΕ με έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων, που θα προβλέπουν διακριτό καθηκοντολόγιο και κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων της κάθε κατηγορίας.

Η ψήφιση για τον διαχωρισμό του κλάδου, θα διαταράξει τη λειτουργία των νοσοκομείων, προκαλώντας διχασμό στο νοσηλευτικό προσωπικό, εν μέσω μάλιστα υγειονομικής κρίσης. Οι εργαζόμενοι αυτοί, μαζί με το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό, είναι οι ήρωες των ημερών που κράτησαν όρθιο το σύστημα υγείας καταβάλλοντας τεράστιες προσπάθειες και προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Η απαξίωση από την Πολιτεία δεν τους ταιριάζει.

Παρακαλείσθε να εξετάσετε το αίτημα με τη δέουσα προσοχή και ενδιαφέρον.

Σχολιάστε