My Twitter Feed

2 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η ΔΗΜΤΟ ΝΔ Κιλκίς για τη γενοκτονία

genoktonia_pontionΑπ` τη Δημοτική Οργάνωση Κιλκίς της ΝΔ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

19 ΜΑΪΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Τιμούμε σήμερα την μνήμη των 353.000 θυμάτων συμπατριωτών μας Ποντίων που σφαγιάσθηκαν και ατιμάσθηκαν από τις ορδές των δολοφονικών ταγμάτων των Νεοτούρκων και της εγκληματικής παρέας του Τοπάλ Οσμάν που εξετέλεσε τις εντολές του Μουσταφά Κεμάλ στην ακμάζουσα τότε Ελληνική περιοχή.

Οι λόγοι προφανείς, η εκκαθάριση των χριστιανικών πληθυσμών για την σύσταση ενός αμιγούς οθωμανικού κράτους που δεν θα σέβεται τη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκία με απώτερο στόχο την οικοδόμηση μιας νέας αυτοκρατορίας.

Το ίδιο άλλωστε πριν τους Ελληνες είχαν πράξει οι Νεότουρκοι και με τους άλλους χριστιανικούς πληθυσμούς (Αρμένιοι, Ασσύριοι) που επίσης ΄΄είδαν΄΄, υπέστησαν πανομοιότυπες θηριωδίες και φρικαλεότητες από τα τάγματα θανάτου των Οθωμανών.

Όλα αυτά που διέπραξαν όπως μας πληροφορεί η ιστορία ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο το οποίο υλοποιήθηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς ακόμη και σήμερα να μπορεί να το συλλάβει ανθρώπινος νους. Αλλωστε ο Κεμάλ Ατατούρκ, στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση της 13ης Αυγούστου 1923, πανηγυρίζει και ενημερώνει περιχαρής: «Επιτέλους, ξεριζώσαμε τους Έλληνες από τον Πόντο» (αναφέρεται από τον συνταγματάρχη Μουζέν, που παρακολούθησε τις εργασίες της εθνοσυνέλευσης, σε επιστολή του προς το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Στρατού).

Σήμερα όμως και ενώ την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αναγνωρίζουν όλο και περισσότερα κράτη ανά την υφήλιο η αντιμετώπιση του τουρκικού κράτους συνεχίζει να προκαλεί και να μην σέβεται την μνήμη και το αίμα τόσων αθώων ανθρώπων. Η επίσημη τουρκική θέση είναι πως δεν υπήρξε γενοκτονία, υποστηρίζοντας ότι οι απώλειες του ελληνικού πληθυσμού προέρχονται από εχθροπραξίες και αρρώστιες, στερήσεις, κακουχίες και λιμούς. Δεν πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσει ο θύτης;

Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν δυστυχώς ακόμη και σήμερα Ελληνες Υπουργοί υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε γενοκτονία και παραμένουν στις θέσεις τους;

Σχολιάστε