My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Η ΔΗΜΑΡ, για επέτειο εισβολής σε Κύπρο

Σε ανακοίνωσή της για την 38η επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής στην Κύπρo, η ΔΗΜΑΡ αναφέρει τα εξής:

“Τριάντα οχτώ χρόνια μετά την τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, η Κύπρος, μια ευρωπαϊκή χώρα, παραμένει διχοτομημένη με κατεχόμενο το 37% του εδάφους της.

Η επίλυση του κυπριακού πρέπει να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό, για να αποτελεί η Κύπρος παράγοντα σταθερότητας απέναντι στις αυξανόμενες εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη από την προώθηση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή καθορίζεται από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Λύση ενός ενωμένου κράτους με μια και μόνη κυριαρχία, διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες ολόκληρου του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Δυστυχώς η άτεγκτη στάση της  Άγκυρας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας έχουν οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο. Στάση που αντιφάσκει κατάφωρα με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και τη συμμόρφωσή της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε από την Κύπρο, το τρέχον εξάμηνο, αποτελεί ευκαιρία για επανατοποθέτηση του κυπριακού στο κέντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν και η κυπριακή και η ελληνική κυβέρνηση.”

Σχολιάστε