My Twitter Feed

31 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η δεύτερη ήττα της κυβέρνησης

Του Στέλιου Κούλογλου.


Χθες το πρωί, η κατάρρευση της απαγόρευσης συνάθροισης πλέον των 3 ατόμων, συνιστά τη δεύτερη σοβαρή πολιτική ήττα της κυβέρνησης. Η πρώτη ήταν η υποχώρηση στο σκάνδαλο διαφθοράς με τα σκόιλ ελικίκου. Αλλά τότε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν είχε αναμιχθεί προσωπικά, αλλά αντίθετα η κυβερνητική προπαγάνδα τον ήθελε να παρεμβαίνει για να κλείσει η υπόθεση, σαν μην ήξερε τίποτα για το φονικό.

Αυτή τη φορά, με τη συζήτηση στη Βουλή και την οξεία προσωπικό του αντιπαράθεση με τον κ. Κουτσούμπα και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, είχε βάλει ο ίδιος το πολιτικό πλαίσιο, που ανέλαβε να εξειδικεύσει ο εθνικός σερίφης, με την πρωτοφανή στα δημοκρατικά χρονικά απαγόρευση των συναθροίσεων και ένα-δυο συνταγματικά δεκανίκια.

Ο κύριος Χρυσοχοίδης το έριξε στον σουρεαλισμό, όταν αποφάσισε χθες το βράδυ να εμφανιστεί στον Σκάι. Προφανώς για να παίξει εντός έδρας αλλά και να απολογηθεί που εκνεύρισε την πρωινή εκπομπή του σταθμού, με την ανοχή της αστυνομίας απέναντι « στην παρανομία ». Είπε ότι είχαν απαγορευθεί οι συναθροίσεις αλλά όχι οι πολιτικές εκδηλώσεις!, και λίγο μετά ότι αυτός πήρε την απόφαση να παραβιαστεί η απαγόρευση, που ο ίδιος είχε αποφασίσει δύο μέρες πριν!

Στη συνέντευξη του με την κ. Κοσιώνη, δεν ρωτήθηκε πως είναι δυνατόν να μην είχαν υπολογίσει τι θα γινόταν αν η αντιπολίτευση επέμεινε. Αν είχε σκεφτεί ότι δεν θα μπορέσουν τα «όργανα» του να συλλάβουν 2-3 πολιτικούς αρχηγούς και καμιά 20αριά βουλευτές και αναγκαστικά θα έπρεπε να υποχωρήσει. Ενώ η αστυνομία έδερνε τον κόσμο από τη Θεσσαλονίκη και τα Γιάννινα μέχρι το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο, συμπέρανε ανενόχλητος: «στόχος ήταν να είναι ειρηνική ημέρα, να μην έχουμε καμιά απώλεια και το πετύχαμε»!

Στα υπόλοιπα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, η μεταχείριση ήταν λιγότερο καλή. Στο in.gr του κ. Μαρινάκη, παραδείγματος χάριν, μια ανάρτηση είχε τίτλο «Η ΝΔ ζητά και τα ρέστα. Επιτίθεται στην αντιπολίτευση για τα επεισόδια ». Η διπλανή ακριβώς διαπίστωνε «το ατόπημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου με τη fake φωτογραφία », που το Μέγαρο Μαξίμου ( όπου υπάγεται πλέον το Πρακτορείο) είχε χρησιμοποιήσει από παλιότερη εκδήλωση της ΚΝΕ, για να δείξει τάχα ότι δεν φορούν μάσκες και είναι ανεύθυνοι.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Προ-Πο είχε επιδιώξει να κρύψει την άτακτη υποχώρηση του επιτιθέμενος στο μπλοκ του ΚΚΕ στα Προπύλαια το μεσημέρι, επικαλούμενος τους ίδιους λόγους που δεν είχε επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία το πρωί, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε εκθέσει ολόκληρη την κυβέρνηση με τη νοοτροπία ΚΔΟΑ (Κτηνώδης Δύναμη, Ογκώδης Άγνοια) που έχει ως υπουργός αποθεώσει από τότε που η αστυνομία εισέβαλε στις προβολές και προσήγαγε πιτσιρικάδες επειδή έβλεπαν την ταινία “Τζόκερ”. Ακόμη και η χούντα πιο πονηρή ήταν: έκανε συλλήψεις το βράδυ, όχι καταμεσήμερο για να ξεσηκώνονται οι γείτονες, όπως έγινε χθες στα Σεπόλια.

Όταν κατεβάζει τον πήχυ τόσο χαμηλά («στόχος ήταν να μην έχουμε καμιά απώλεια και το πετύχαμε»), δηλαδή όλα καλά αν δεν σκοτώσει κανένα η Αστυνομία, ο κ. Χρυσοχοϊδης αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία. Θα κινηθεί με την ίδια λογική και στην επέτειο για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου σε 20 μέρες;

Αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο με το πως κυβερνάται και που οδηγείται η χώρα: αν η κυβέρνηση είχε ζητήσει να γίνουν συμβολικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, φυσικά με την πιστή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τίποτα από τα χθεσινά δεν θα είχαν συμβεί: ούτε ξύλο, ούτε 6000 αστυνομικοί για 1500 διαδηλωτές σε όλη την Αθήνα, ούτε συνωστισμός στα κρατητήρια ή στους άνδρες των ΜΑΤ, ούτε θα είχε ηττηθεί στο χθεσινό Βατερλώ.

Η κυβερνητική αλαζονεία είναι η μία αιτία και για τις 2 ήττες, του Απριλίου και τη χθεσινή. Επειδή υποστηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ, έχουν πιστέψει ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Η άλλη αιτία είναι η παροιμιώδης ανικανότητα, όπως εκδηλώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Η έλλειψη στρατηγικής και τακτικής που τρομάζει, η προχειρότητα, η αυταρέσκεια που τυφλώνει, η ιστορική πεποίθηση ότι με τον ξυλοδαρμό λύνονται τα πάντα. Γιατί λογικό είναι να θέλεις να αποσπάσεις την «ιδεολογική ηγεμονία» από την αριστερά. Αλλά για να το καταφέρεις, θα πρέπει να έχεις διαβάσει και κανένα βιβλίο

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε