My Twitter Feed

5 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Δ. Κιλκίς: 50 έκτακτες προσλήψεις -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο χρόνος άλλαξε, ο κορονοϊός όχι! -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Επαναξιολογούνται οι διοικητές; -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Παραμένει αναβαθμισμένος -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Καταγγελίες υγειονομικών Κιλκίς -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί στα νοσοκομεία μας -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για τα σχολεία -

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, 2021

Η ΔΕΥΑ Κιλκίς για το θολό νερό

Για το θολό νερό που παρατηρήθηκε στην πόλη του Κιλκίς το Σαββατοκύριακο 9/10 Αυγούστου 2014, η ΔΕΥΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

nero“Την Παρασκευή, 8 Αυγούστου 2014 ξαφνική καταιγίδα έπληξε την περιοχή των οικισμών Αγίου Αντωνίου, Μελισσουργιού, Κοκκινιάς στα Κρούσια. Η καταιγίδα αυτή δεν έγινε αντιληπτή στο Κιλκίς, όμως ήταν τόσο κατακλυσμιαία, ώστε το Σάββατο  το βράδυ   προκάλεσε πλημμυρική παροχή στον Γαλλικό ποταμό, με αποτέλεσμα να θολώσει το νερό δύο γεωτρήσεων τροφοδοσίας της πόλης Κιλκίς, που βρίσκονται στην Αργυρούπολη, δίπλα στα όρια του οικισμού Διποτάμου.

Συγχρόνως, συνέβη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος,   στον εγκατεστημένο  στο κεντρικό αντλιοστάσιο, αυτόματο μηχανισμό ελέγχου θολερότητας του νερού (θολερόμετρο), που σταματά τις αντλίες τροφοδοσίας, όταν ανιχνεύεται θολό νερό.

Αποτέλεσμα αυτής της ατυχούς συγκυρίας, ήταν η, μετά από πολλά χρόνια, εισροή στη δεξαμενή του Αγίου Γεωργίου και στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης θολού νερού.

Το πρόβλημα έγινε αντιληπτό και αμέσως σταμάτησε η λειτουργία των αντλιών, ως και η τροφοδοσία της πόλης από το Γαλλικό ποταμό. Την Κυριακή από το πρωί έγινε καθαρισμός της δεξαμενής συλλογής στο αντλιοστάσιο Γαλλικού ποταμού και των αγωγών τροφοδοσίας. Όμως ποσότητα θολού νερού, που εγκλωβίστηκε στη μεγάλη δεξαμενή και στο εσωτερικό δίκτυο της πόλης, πρακτικά δεν ήταν εφικτό να αφαιρεθεί.  

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αυτό που συνέβη, πρώτα για τους καταναλωτές και δευτερευόντως για την επιχείρηση και εκφράζουμε τη λύπη μας. Η μεγάλη προσπάθεια, πού καταβάλλεται από  συστάσεως της ΔΕΥΑ  Κιλκίς, για συνεχή τροφοδοσία της πόλης με υγιεινό νερό, αίρεται με τέτοια γεγονότα, τα οποία δεν έχουν μεν τη συχνότητα, που είχαν σε παλαιότερες εποχές, όμως όπως αποδείχθηκε μπορεί πάντα να συμβούν.

Η μέχρι τώρα εμπειρία, ότι το  θολερόμετρο  είναι αξιόπιστο, όταν λειτουργεί απρόσκοπτα, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, η  καταιγίδα και η απρόσμενη για τέτοια εποχή πλημμύρα του ποταμού Γαλλικού, αλλά κυρίως η διακοπή ρεύματος που έθεσε εκτός λειτουργίας το θολερόμετρο, προκάλεσαν το πολύ δυσάρεστο αποτέλεσμα, για το οποίο ζητούμε την κατανόηση των καταναλωτών.

Ελπίζουμε, ότι θα περάσουν πολλά χρόνια, για να ξανασυμβεί κάτι ανάλογο και μάλιστα μέσα στο καλοκαίρι. Αντιλαμβανόμαστε τις αντιδράσεις. Το περιστατικό αυτό ήταν στιγμιαίο και μεμονωμένο. Οι καταναλωτές μπορεί να εμπιστεύονται το νερό του δικτύου και να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ Κιλκίς (www.deyak.gr) για τα ποιoτικά χαρακτηριστικά του.”

Σχολιάστε