My Twitter Feed

15 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πρώτοι σε θνησιμότητα το 2020! -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Έξοδος από τη καυτή πρώτη 7άδα -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Πυροπροστασία σε 75 σχολικές μονάδες -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Νέες αναρτήσεις για δασικ. χάρτες -

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021

Η ΔΑΚΕ για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς

Ανακοίνωση για τη πρόσφατη συγκρότηση σε Σώμα του νεου ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς, εξέδωσε η ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ Κιλκίς, αναφέροντας τα εξής: 

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα και των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς.

Για το αξίωμα του Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, ψηφίστηκε ο συνάδελφος κ. Φώτης Παρπόρης, εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Αξιούπολης, εκλεγμένος με την παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών. Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Κιλκίς ψηφίστηκε ο κ. Γιάννης Γεωργούσης, εκπαιδευτικός του 2ου ΕΠΑΛ Κιλκίς, ο οποίος είναι και Αιρετός Εκπρόσωπος στο ΠΥΣΔΕ Κιλκίς εκλεγμένος επίσης με την παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών.

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Καθηγητών Δ.Ε. (ΔΑΚΕ) έκανε πράξη με την ψήφο της τη δέσμευσή της για συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο Προεδρείο του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Κιλκίς, δείχνοντας τη διάθεσή της για πραγματική συνεργασία με όλες τις παρατάξεις για τα «κοινά» προβλήματα μας. Οι εκπρόσωποί μας στήριξαν με την ψήφο τους για τη θέση του Γενικού Γραμματέα το συνάδελφο της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (ΠΕΚ), καθώς και τον συνάδελφο των Συνεργαζομένων Εκπαιδευτικών Κινήσεων (ΣΥΝΕΚ) για τη θέση του Αντιπροέδρου. Αντίθετα, η παράταξη των ΣΥΝΕΚ προτίμησε το δόγμα «ή εμείς ή κανείς» και ψήφισε μόνο τον εκπρόσωπό της σε όλη τη διαδικασία των αρχαιρεσιών για τα αξιώματα του Προεδρείου της ΕΛΜΕ Κιλκίς.

Αγαπητοί συνάδελφοι, τα χρόνια εφαρμογής των μνημονίων όλοι μας έχουμε υποστεί τεράστια οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση, άδικη και παντελώς αναντίστοιχη της προσφοράς των εκπαιδευτικών στην παρεχόμενη εκπαίδευση και του ενεργού τους ρόλου στην ανάδειξη του Δημόσιου Σχολείου, το οποίο κρατάμε ζωντανό παρότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις το έχουν καταδικάσει σε απαξίωση και διάλυση. Οι δύσκολοι καιροί στην Παιδεία, στις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και λιτότητας, μας υποχρεώνουν σε διαρκή εγρήγορση και απαιτούν συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, η πλειονότητα των οποίων είναι κοινά για όλους τους εκπαιδευτικούς-μόνιμους και αναπληρωτές- και είναι άκαιρο και ανούσιο κατόπιν εκλογών κάποιοι συνάδελφοι να ασχολούνται με «μικροπολιτικές» που αποσκοπούν σε «ίδιο» όφελος και μόνο!

Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Καθηγητών Δ.Ε (ΔΑΚΕ) με ίδιο αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς-μόνιμους και αναπληρωτές- δεσμεύεται να συνεχίσει τους συνδικαλιστικούς αγώνες με ήθος, υπευθυνότητα και συνέπεια θέτοντας στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων την καλύτερη λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου και τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων. Με την αισιοδοξία της ανανέωσης και της αλλαγής των συσχετισμών σε όλη τη χώρα, στις κατά τόπους ΕΛΜΕ, ξεκινάμε μια νέα πορεία.

Θερμά συγχαρητήρια στο νέο Πρόεδρο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Κιλκίς κ. Φώτη Παρπόρη για την εκλογή του. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο του.”

Σχολιάστε