My Twitter Feed

12 Ιουλίου, 2022

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τσιτουρίδης: Αναγκαίες οι εκλογές -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

Δέσμευση για το Φεστιβάλ Κιλκίς -

Τρίτη, 12 Ιουλίου, 2022

AKE: Όλα για το νοσοκομείο μας -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Προτάσεις σε Γεωργαντά για τα Φ/Β -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Δράση ΝΕ ΠΑΣΟΚ στο Π. Αγιονέρι -

Δευτέρα, 11 Ιουλίου, 2022

Το δράμα μητέρας ενός παιδιού ΑμεΑ -

Κυριακή, 10 Ιουλίου, 2022

Σφοδρή η κακοκαιρία στο Ν. Κιλκίς -

Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2022

Να αποζημιωθούν τώρα οι αγρότες -

Σάββατο, 9 Ιουλίου, 2022

Η Γκιαούρ Ισμήρ στο Θέατρο Λόφου

Ένα δραματοποιημένο οδοιπορικό στην Σμύρνη μέσα από μαρτυρίες και γράμματα αυτοπτών μαρτύρων, θα παρακολουθήσουν όσοι ανηφορίσουν τη Τρίτη 12 Ιουλίου στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς για την παράσταση ‘’Γκιαούρ Ισμήρ’’.

Η ‘’άπιστη πόλη’’ της Σμύρνης, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Κρόμπα και σε πρωτότυπη μουσική του Πέτρου Σακελλίου, διατρέχει την περίοδο της αρμονικής συνύπαρξης και ευημερίας των λαών της Εγγύς Ανατολής, τον άκρατο ενθουσιασμό των Ελλήνων για την απόβαση του ελληνικού στόλου στα μικρασιατικά παράλια και τέλος την τραγική κατάληξη του ελληνισμού που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις πατρογονικές του εστίες.

Σκοπός της παράστασης δεν είναι να εξάψει έχθρες και μισαλλοδοξίες, ούτε να θρέψει ρεβανσιστικές αντιλήψεις αλλά να μνημονεύσει την αξεπέραστη ομορφιά και τον αέναο πολιτισμό της Ιωνικής γης, που επί τόσους αιώνες μεγαλουργούσε και έθαλλε σε αγαστή συμβίωση με μια πανσπερμία λαών και θρησκειών λειτουργώντας ως ένας καταλυτικός αιμοδότης πνεύματος, τεχνών, γραμμάτων και εμπορικού δαιμονίου προς την παλιά Ελλάδα.

Το θεατρικό έργο, ενταγμένο στο φετινό Πολιτιστικό Καλοκαίρι και στο αφιέρωμα μνήμης του Δήμου Κιλκίς για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, παρουσιάζει η εταιρεία καλλιτεχνικών παραγωγών και θεαμάτων Fama volat σε σύμπραξη με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Για τις ανάγκες της παράστασης που αρχίζει στις 21:30 χρησιμοποιήθηκαν αποσπάσματα από τα ‘’Ματωμένα χώματα’’ της Διδούς Σωτηρίου, από την ‘’Αιολική γη’’ του Ηλία Βενέζη και την ‘’Έξοδο’’ του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών καθώς και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων από άλλες σχετικές πηγές.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Βίβιαν Κοντομάρη, Μαρίνα Σαμάρκου και οι επί σκηνής μουσικοί Πέτρος Σακελλίου, Γιάννης Καλέργης και Ορφέας Χρουστώφ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχολιάστε