My Twitter Feed

17 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των 85+ -

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τα είπαν για έργα υποδομών -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Κιλκίς: Ετοιμότητα για τον “Λέανδρο” -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στις πρώτες θέσεις το Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Έτοιμοι για ακραία καιρικά φαινόμενα -

Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Όχι στη μονάδα του Μυτιληναίου” -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων -

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021

Η Γεν. Συνελευση του ΒΗΜΑΤΙΖΩ

 

Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς, στο εστιατόριο «Κτήμα των Ευχών». Στην Συνέλευση παρέστησαν 92 μέλη από όλο το νομό. Ανάμεσα στα  θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν ο απολογισμός δράσεων για το έτος 2011 σε συνδυασμό με τον σχετικό οικονομικό απολογισμό καθώς και ο προγραμματισμός του 2012.

 

Κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης ήταν η ανακοίνωση για την ένταξη της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείου, δυναμικότητας 9 ατόμων, σε πρόσκληση του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, μετά από αίτηση που υπέβαλε η Περιφερειακή Ενότητας Κιλκίς. Παράλληλα  το Δ.Σ έθιξε το θέμα της βιωσιμότητας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και τις επιλογές που υπάρχουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Ακόμη έγινε αναφορά στα κριτήρια επιλεξιμότητας των ατόμων με αναπηρία που θα διαμείνουν στη Στέγη. Επίσης έγινε γνωστό ότι ο Σύλλογος κατέθεσε αίτηση στο Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης σε μισθωμένα διαμερίσματα. Μετά από επικοινωνία με την αρμόδια διαχειριστική αρχή, το αίτημα αναμένεται να έχει θετική κατάληξη.

Ιδιαίτερη επισήμανση έγινε στην οικονομική κρίση που βιώνουμε καθώς έχει επηρεάσει εκτός από την καθημερινότητα μας και το χώρο της αναπηρίας με πιο εμφανείς συνέπειες την υποχρηματοδότηση των φορέων της ειδικής αγωγής. Ακόμα έγινε αναφορά στη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης και το νέο  προσωπικό που ενίσχυσε τις υπηρεσίες του Κέντρου. Είναι γνωστό πως, με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης, την προεδρία του οποίου ασκεί ο Σύλλογος, εντάχθηκε σε σχετική πρόσκληση του ΕΣΠΑ και της ΕΕΤΑΑ. Αποτέλεσμα της ένταξης είναι η εξασφάλιση των λειτουργικών δαπανών για το 2012 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.  

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης ο Σύλλογος έκοψε την βασιλόπιτά του, την οποία ευλόγησε ο άοκνος συμπαραστάτης του Συλλόγου πατήρ Γεώργιος που ιερουργεί στο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σταυροχωρίου  Κιλκίς. Τυχερός της ημέρας ήταν ο Βαφειάδης Ραφαήλ, ο οποίος κέρδισε μια δωροεπιταγή για αγορά τροφίμων.

Τέλος ο Σύλλογος επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους γονείς που παρευρέθησαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα όσους επαναδραστηριοποιήθηκαν εκτιμώντας τη δουλειά που συντελείται, το Ζαχαροπλαστείο του κ. Ιάκωβου Σαββίδη για την ευγενή προσφορά του καθώς τον κ. Μπάμπη Βασιλειάδη για την προσφορά της αίθουσας «Κτήμα των Ευχών» και τη συνολική του συμβολή στις ανάγκες του Συλλόγου. 

Σχολιάστε