My Twitter Feed

8 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Μας έφεραν εδώ να μας σώσουν;” -

Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, 2021

Πρόταση 5,7 εκ. για ύδρευση Παιονίας -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Μίνι λίφτινγκ σε σχολεία -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ο Γεωργαντάς με την πρόεδρο ΗΔΙΚΑ -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΚΚΕ: Επίσκεψη λόγω κορονοϊού -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Ξανά στη θλιβερή “κανονικότητα” -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Αποχαιρετισμός στον Γιώργο Γίτσο -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

ΝΔ: Δυσαρέσκεια στη Βόρ. Ελλάδα -

Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, 2021

Η βασιλόπιτα απόστρατων αξιωματικών Κιλκίς

EAAS_2Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των μελών της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) του παραρτήματος Κιλκίς στη ΛΑΦ Κιλκίς, παρουσία πολλών μελών αλλά και επίσημων προσκεκλημένων.

            Μέσα σε ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, το Διοικητικό Συμβούλιο βράβευσε αριστεύσαντες μαθητές Β΄ και Γ΄  Λυκείου, παιδιά απόστρατων Αξιωματικών. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι Ζάχου Ελένη, Ακριτίδου Πολυξένη, Αποστολίδης Μηνάς και Τάτσης Πολυχρόνης.

            Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό μίλησε για την ανάγκη της αλήθειας από όλους μας, κυρίως από τους «ταγούς» της πολιτικής, ώστε οι θυσίες των Ελλήνων να μην πάνε χαμένες ενώ τόνισε ότι το τίμημα που πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τις μειώσεις και τις αυξήσεις της φορολογίας δεν γίνεται με δίκαιο τρόπο. Τυχερός στάθηκε από την βασιλόπιτα ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών ν. Κιλκίς με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Παπανικολάου να παραλαμβάνει ένα συμβολικό δώρο.

Θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής του ν. Κιλκίς κ. Γ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευ. Μπαλάσκας, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Π. Θωμαίδης, ο επιτελάρχης της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας ο «Πόντος», ο υποδιοικητής της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πολυκάστρου ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε με επιστολή της η βουλευτής κ. Ειρ. Αγαθοπούλου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αντισυνταγματάρχης ε.α. κ. Ιωάννης Γκόνδρας ενώ σύντομη ομιλία απηύθυνε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Παραρτήματος Κιλκίς , Υποστρατήγος κ. Ηλίας Τσιρώνης.

«Με το βλέμμα στα 100 χρόνια του Κιλκίς»

« Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας στη σημερινή μας εκδήλωση και εύχομαι <<Χρόνια πολλά>> ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2013 με υγεία, ατομική και οικογενειακή ευτυχία και να ευοδωθεί κάθε προσδοκία σας.

      Για τη πατρίδα μας, να ξεπεράσει γρήγορα την κρίση που αντιμετωπίζει και να αποκτήσει ο Ελληνικός λαός το κύρος, την υπερηφάνεια και την ταυτότητα που επιβάλει η μεγάλη ιστορική του διαδρομή.

        Το 2012 άφησε και δυσάρεστες εντυπώσεις σε αρκετούς και κυρίως στους ε.α. Αξκούς, όπως και στα ενεργά στελέχη των ΕΔ και ΣΑ που είδαν τις συντάξεις τους και τις αποδοχές τους να υφίστανται μεγάλη συρρίκνωση που θα γίνει μεγαλύτερη με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν ληφθεί.

       Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η κατάσταση δεν επιβλήθηκε λόγω υποβάθμισης του ρόλου των ΕΔ και των ΣΑ, γιατί αυτό θα έθετε σε κίνδυνο το μέλλον της Πατρίδας μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσφορά των Στρατιωτικών στους αγώνες που έγιναν για να  είναι η Ελλάδα αυτή που είναι σήμερα. Πολλοί έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την δόξα και το μεγαλείο της Πατρίδας μας και λίγοι ζουν ακόμη με τραυματικές εμπειρίες.

    Η ΕΑΑΣ είναι ΝΠΔΔ και πρέπει να παραμείνει σε αυτήν την κατάσταση, η οποία την εντάσσει, (χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση) στο κράτος και όχι σε κομματικές ή σε σωματειακές οργανώσεις.

      Το Παράρτημα Ν. Κιλκίς έχει περισσότερα από 240 μέλη, πολλά εκ των οποίων διακρίνονται σε κοινωνικούς και άλλους τομείς και δραστηριότητες  και υπάρχει δυνατότητα για εθελοντική προσφορά όπου απαιτηθεί. Αυτό όμως είναι ευθύνη της Περιφέρειας και του Δήμου να αναζητήσει τους τομείς που χρειάζεται ο εθελοντισμός και τον τρόπο εφαρμογής του. Προ ενός έτους υπήρχε ως Δντης ΠΣΕΑ ε.α. Αξκος που θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί μας για το θέμα αυτό, αλλά παρά τις ενέργειες δεν αντικαταστάθηκε από άλλον μετά την παραίτησή του.

     Πολλοί βλέπουμε με λύπη την ερήμωση αρκετών Στρατοπέδων στα οποία υπηρετήσαμε. Η κατάσταση του στρατηγείου της VΙ ΜΠ που διαλύθηκε το 2003, προκαλεί δυσμενή εντύπωση σε κάθε διερχόμενο μπροστά από αυτό.

   Είχα τονίσει και στην περσινή εκδήλωση ότι η VΙ ΜΠ αποτελεί μέρος της ιστορίας του Κιλκίς. Ήταν για περισσότερα από 50 χρόνια (1952 – 2003) ένας ζωντανός οργανισμός που συνετέλεσε στην ανάπτυξη και πρόοδο της Πόλης.

    Γι’ αυτό το πρότεινα πρίν ένα χρόνο και το προτείνω και τώρα ο Κύριος  Δήμαρχος να φροντίσει να συνδέσει το όνομα της VΙ ΜΠ με το Κιλκίς ονομάζοντας μια πλατεία ως << Πλατεία VΙ ΜΠ>> (ενδεχομένως το νέο υπό κατασκευή ΠΑΡΚΟ) ή κάποια μεγάλη οδό, ως οδός VI ΜΠ.

       Πέρσι με πρωτοβουλία του Δκτου 71 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ σχεδιάστηκε μια ημερίδα για την VI ΜΠ από τον Δήμο Κιλκίς αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Φέτος   με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς νομίζω πως πρέπει να γίνουν αρκετές εκδηλώσεις που θα ζωντανέψουν τις μνήμες για την ιστορική μάχη 19 -21 Ιουνίου 1913. Θα πρέπει να τιμηθούν οι ήρωες που πολέμησαν και πολλοί από αυτούς έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι όπως ο Σχης ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΑΝΤ., ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ, ΚΑΜΑΡΑΣ ΑΝΤ., οι Ανχες ΔΙΑΛΕΤΗΣ ΦΩΚΙΩΝ, ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ και πολλοί άλλοι Αξκοί, Υπξκοί και κληρωτοί οπλίτες.

       Το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. ΚΙΛΚΙΣ προτίθεται διοργανώσει ημερίδα με τη βοήθεια της 71 Α/Μ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «ΠΟΝΤΟΣ» και του Δήμου Κιλκίς για την ιστορική μάχη του Κιλκίς, την βιογραφία των πεσόντων  μαχητών, ηρώων και να συμπεριλάβει και την ιστορία την VI MΠ που έλαβε μέρος στη μάχη στην περιοχή Λαχανά, στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων.

       Είμαστε στη διάθεση του Δήμου Κιλκίς και της 71 Ταξιαρχίας να συμμετάσχουμε (ενεργά) σε ότι κριθεί αναγκαίο.

    Στη σημερινή εκδήλωση, μετά από απόφαση της ΕΑΑΣ, θα βραβευτούν 4 τέκνα ε.α. Αξκών, μαθητών ΜΕ που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2011-2012. Πολλά παιδιά ε.ε. και ε.α. Αξκών έχουν κατά καιρούς αριστεύσει και διακρίνονται σήμερα στις επιστήμες και σε πολλούς τομείς δραστηριότητας. Τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε πάντα να είναι υγιείς, να αριστεύουν και να έχουν επιτυχία στις προσπάθειές τους και στις ευγενείς φιλοδοξίες τους.

    Τελειώνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον Δκτη και τα στελέχη της 71 Α/Α ΤΑΞ/ΠΖ <<ΠΟΝΤΟΣ>>, όπως και την ΛΑΦ ΚΙΛΚΙΣ για την αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε αίτημα της ΕΑΑΣ».

 

Ο Πρόεδρος

Υπτγος ε.α. Τσιρώνης Ηλίας

 

 

 

 

 

Σχολιάστε