My Twitter Feed

10 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Απολογισμός με κριτική για όλα -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Έφυγε από τον ιό κι ο Δημ. Ταταρίδης -

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου, 2021

Μικρός ο αριθμός των κρουσμάτων -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

19 στήλες θερμομέτρησης σε Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Παιονία: Αναλυτικά το έργο-μαμούθ -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Εμβολιασμοί για άνω των 85 ετών -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Ιός: Παραμένει σε υψηλά επίπεδα -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Υποστήριξη για τον COVID-19 -

Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου, 2021

Η …αόρατη πορεία χιλιάδων πολιτών

”Η δημοσίευσις είναι ψυχή της δικαιοσύνης”
Johann Jakob Meyer – Ελβετός φιλέλληνας, σκοτώθηκε μαζί με την οικογένειά του, κατά την ηρωική έξοδο του Μεσολλογίου. Συνιδρυτής μιας εκ των πρώτων εφημερίδων της ελεύθερης πατρίδας.

Ζητάμε “συγνώμη”…

“Συγνώμη” … που μαζευτήκαμε αρκετές χιλιάδες πολίτες…
(στις μέρες μας –αλλά και παλιότερα- είναι πολύ δύσκολο, εάν όχι αδύνατο, να μαζευτούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, εάν δεν υπάρχει κάποιο “χειροπιαστό” ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ)

“Συγνώμη” … που δεν κάψαμε ούτε έναν κάδο απορριμμάτων ,
Θα παίρνατε “ωραία πλάνα” ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ…

“Συγνώμη”… που δεν κάναμε γυαλιά καρφιά ούτε ένα μαγαζί,
Θα είχατε τότε ως δια μαγείας ανταποκρίσεις, από την μεγάλη μας πορεία, εκστομίζοντας υποκριτικά φράσεις κλισέ όπως “… αμαυρώθηκε από καταστροφές σε καταστήματα, η πορεία κατά των μεταλλείων”, επικεντρώνοντας τα φώτα της δημοσιότητας (όπως σχεδόν πάντα) στις καταστροφές και όχι στην πορεία. Δεν σαν κάναμε όμως την χάρη ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΥΜΝΟΣΙΑΛΑΓΚΕΣ…

“Συγνώμη”… που δεν ρίξαμε ούτε μια μολότοφ
“Συγνώμη”… που δεν σημειώθηκε κανένας προπηλακισμός.
“Συγνώμη”… που διαδηλώσαμε ειρηνικά …

Έχοντας γυρίσει στην Χαλκιδική, επιστρέφοντας από την πραγματικά μεγαλειώδη πορεία στην Θεσσαλονίκη και ρίχνοντας μια ματιά, στην μέχρι τώρα σχετική ειδησεογραφία, μας έκανε εντύπωση ο τρόπος (μη) κάλυψής της (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), όχι μόνο από τα μεγάλα ΜΜΕ, αλλά γενικότερα.

Και αυτό, παρόλο που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην Χαλκιδική δημοσιογράφους από την Le Monde, τους New York Times , το BBC , το Radio Canada και όχι από τα “έγκυρα” Ελληνικά ΜΜΕ.

Για το πόσοι πραγματικά είμαστε, μπορεί όποιος θέλει, να πάρει μια εικόνα, από τις πανοραμικές λήψεις, ιδιαίτερα κατά την είσοδο της ογκωδέστατης πορείας, στη λεωφόρο Νίκης.

Βέβαια, για τα μνημονιακά “έγκυρα” ΜΜΕ και τους διάφορους άλλους “ενημερωτικούς” σταθμούς είτε δεν υπήρξε ποτέ η πορεία σαν ειδησεογραφικό θέμα είτε “πνίγηκε” ανάμεσα στην “Τατσοπουλιάδα” και άλλα αναλόγου ύφους και ποιότητας δημοσιεύματα.

Φυσικά η ομοβροντία ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ τοποθετήσεων – γνωματεύσεων – πορισμάτων, στην προοπτική λειτουργίας μεταλλείων χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά και στο Κιλκίς και την Θράκη, των επιστημόνων του συμβουλίου περιβάλλοντος του ΑΠΘ, της Γεωπονικής Σχολής, του ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων δεν είναι “άξια λόγου” μπροστά στους ογκόλιθους -κυριολεκτικά και μεταφορικά- σκέψης και τεκμηρίωσης, της El Dorado και των αρΠΑΧΤικών που την συνδράμουν.

Ούτε οι αρνητικές γνώμες του συνόλου σχεδόν των αγροτικών, κτηνοτροφικών, αλιευτικών, τουριστικών κτλ ενώσεων και φορέων, έχουν σημασία για τους δήθεν “δημοκράτες”.

Ούτε η σχεδόν σύσσωμη αντίθεση των τοπικών πολιτικών, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ κομματικής τοποθέτησης τόσο στο Κιλκίς όσο και στην Θράκη με την εξαίρεση του δημάρχου Αρναίας – El Dorado κ. Πάχτα και δυο τριών ακόμα “αστέρων” της πολιτικής, στην πολύπαθη Χαλκιδική μας.

Το μήνυμα που στέλνει η μεγάλη (αλλά “αόρατη” από τα μεγάλα ΜΜΕ) συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης είναι ξεκάθαρο:

Οι Καναδοί τα διάφορα ντόπια αρΠΑΧΤικά, μαζί με την μνημονιακή, συγκυβέρνηση που διαδέχθηκε αυτήν του “μεγάλου στοχαστή” ΓΑΠ,
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ για την εγκατάσταση μεταλλουργίας χρυσού.
Σε κάθε λειτουργούσα δημοκρατία αυτό θα σταμάταγε κάθε συζήτηση και δεύτερη σκέψη για λειτουργία μεταλλείων χρυσού.

Σε κάθε άλλη περίπτωση όσοι θέλουν να αποπροσανατολίσουν αμφισβητώντας αυτό που είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού έχουν ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ:
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ
Όλα τα υπόλοιπα είναι και ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ και όσοι τα προωθούν ή τα σιγοντάρουν, σπέρνοντας στην ουσία ανέμους θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ…

antigoldgreece.wordpress.com

Σχολιάστε