My Twitter Feed

1 Ιανουαρίου, 2021

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά -

Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου, 2020

Σταθερά στη μαύρη πρώτη θέση! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

“Γαλάζια νυστέρια” για το ΓΝΚ! -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

ΣΥΡΙΖΑ: Διερεύνηση καταγγελιών -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

To tvxs.gr για το Νοσοκομείο Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Εξανέστη από το… βήμα του twitter -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Την Πέμπτη η Λαϊκή του Κιλκίς -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Έργα 1,2 εκατ. για συντήρηση δρόμου -

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου, 2020

Η αστική τάξη και το κόμμα της

Του Τάσου Παππά.


Αμηχανία στη Νέα Δημοκρατία, ενόχληση στα δεξιά μέσα ενημέρωσης με την «απόβαση» πολλών ισχυρών επιχειρηματιών στη Βόρεια Μακεδονία παρέα με τον ολετήρα του έθνους Αλέξη Τσίπρα. Δεν πρόκειται για ό,τι κι ό,τι, εδώ μιλάμε για μεγάλες εταιρείες που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους στην Ελλάδα και έχουν δουλειές σε όλο τον πλανήτη.

Και καλά, τον Τσίπρα μπορείς να τον κατηγορήσεις για ενδοτισμό, μειοδοσία, ακόμη και για προδοσία, επειδή παραχώρησε στους διπλανούς μας το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα, αλλά πώς θα χαρακτηρίσεις μερικούς από τους πιο εμβληματικούς εκπροσώπους της εγχώριας αστικής τάξης; Μήπως ότι έχουν πέσει κι αυτοί, όπως πολλοί άλλοι στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και ο Πάπας, θύμα της γοητείας του αριστερού Ορμπαν του ευρωπαϊκού Νότου; Αδύναμο επιχείρημα.

Το κακό για τη Δεξιά και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης είναι ότι δεν γίνεται να χρησιμοποιήσουν την ανάλυση των κομμουνιστών, οι οποίοι έχουν σαφή θέση για τέτοιες περιπτώσεις. Αν είσαι κομμουνιστής, δικαιούσαι να πεις ότι το κεφάλαιο (όπως άλλωστε και οι προλετάριοι σύμφωνα με τον Μαρξ) δεν έχει πατρίδα. Ή μπορείς να πεις (και θα έχεις δίκιο) ότι το κεφάλαιο τη μόνη πατρίδα που αναγνωρίζει είναι το κέρδος του.

Οποιος του το εξασφαλίζει είναι σύμμαχός του, όποιος βάζει εμπόδια είναι εχθρός του. Αν όμως είσαι αστικό κόμμα και συστημικό μέσο ενημέρωσης και έχεις γανώσει τα αυτιά των Ελλήνων ότι οι επενδύσεις είναι η λύτρωση για την καθημαγμένη χώρα, ότι οι επιχειρήσεις μας πρέπει να έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό, αν καταγγέλλεις σε όλους τους τόνους την κυβέρνηση για εγκληματική καθυστέρηση στην αξιοποίηση ξένων σχεδίων επειδή είναι τίγκα στις ιδεολογικές αγκυλώσεις, ότι μισεί την επιχειρηματικότητα και θεωρεί το κέρδος κάτι κακό, τότε θα δυσκολευτείς όντως να καταδικάσεις την «επέλαση» των επιχειρηματιών στη Βόρεια Μακεδονία. Εκτός από άδικο δεν θα είναι και φρόνιμο γιατί με αρκετούς απ’ αυτούς τους επιχειρηματίες έχεις στενές σχέσεις, όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο. Ο νοών νοείτω.

Την ίδια στιγμή δεν είναι καθόλου εύκολο να διαχειριστείς τους επαίνους πολλών διεθνών μέσων ενημέρωσης, την εγκυρότητα των οποίων δεν αμφισβητείς, αφού τα κατά καιρούς αρνητικά για την κυβέρνηση δημοσιεύματά τους έχεις αναδείξει, και βεβαίως σου προκαλεί απορία (εύλογη) το γεγονός ότι ακόμη και ρωσικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ιστορική επίσκεψη.

Οπότε, τι κάνεις; Εκδίδεις ένα φιρμάνι που λέει ότι δεν επιτρέπεται ο Τσίπρας να μιλάει για πατριωτική πράξη αφού η Συμφωνία των Πρεσπών είναι καταδικασμένη στη συνείδηση των πολιτών -χωρίς πάντως να λες ότι εσύ αν έρθεις στην κυβέρνηση θα την καταργήσεις-, κατασκευάζεις και διακινείς κραυγαλέα fake news για να ταΐσεις με άχυρο τους φανατικούς, οι οποίοι έχουν αρχίσει να προβληματίζονται για την ειλικρίνειά σου και κυρίως για το αν είσαι τόσο πατριώτης όσο δηλώνεις πως είσαι.

Ανάγωγα

Οταν ασκούνται διώξεις για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για σκευωρία της κυβέρνησης με εκλογική στόχευση. Οταν την ίδια περίοδο ασκούνται διώξεις για υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Μάνδρα, Μάτι), τι ακριβώς είναι; Πάλι σκευωρία της κυβέρνησης; Προφανώς, έχουμε να κάνουμε με μια σκευωρία που οργανώνει η ίδια εναντίον του εαυτού της. Ηλίθιοι αυτόχειρες εκεί στο Μαξίμου.

Άρθρο στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Σχολιάστε